Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Messentrekker in maatpak

In deze rubriek staan we stil bij actuele, opzienbarende moordzaken die elders in de wereld de gemoederen bezighouden. Deze week steken we het Kanaal over naar Engeland voor een dodelijke steekpartij geïnspireerd op het populaire computerspel Hitman. 

Eugen Coman

Het is zondag 17 oktober 2021, in een stille buitenwijk van Oxford. De Roemeense fabrieksmedewerker Eugen Coman (33) ligt onderuit op de bank met oordopjes in. Hij heeft onlangs zijn haar afgeschoren en gaat nu strak gekleed in een zwart maatpak. Zijn twee studerende huisgenoten in Pinnocks Way zijn wel wat gewend, Eugen doet wel vaker iets geks.

Wanneer de Russische IT-student Leonid Laboshin (31) vroeg in de avond de woning betreedt, begroet hij zijn huisgenoot met een kameraadschappelijke ‘boks’. De Rus heeft meer oog voor zijn hoogbegaafde roomie Maryia Fando. Ook zij studeert IT aan Oxford. Ook zij is Russisch. In hun moedertaal kunnen de twee eindeloos praten over RNA-verbindingen, moleculen en hoe technologie ingezet kan worden om dodelijke ziektes als kanker te bestrijden.

Het is haast onvermijdelijk dat er iets moois opbloeit tussen de twee Russische nerds. Ze zijn net terug van een trip naar Londen en plannen alweer een romantisch uitstapje naar Parijs. De opbloeiende relatie wekt jaloezie op bij hun Roemeense huisgenoot. Eugen vindt dat hij voor meer bestemd is dan zijn baan in de Mini-autofabriek. Bovendien vindt hij dat Maryia veel beter af zou zijn met hem. Die avond zal Eugen haar ‘veroveren’...

Eugen Coman

Hoongelach

Die avond maken Leonid en Maryia een praatje in de keuken. Ze lachen hardop. De twee nemen elkaar op de hak over de pasfoto’s die ze hebben laten maken. Het enige wat Eugen van het gesprek hoort, is het hoongelach... Lachen ze om zijn nieuwe look?

De nieuwe Panorama ligt nu in de winkel en is hier te bestellen.

Met zijn zwarte pak, stropdas en kaalgeschoren hoofd heeft Eugen zich het uiterlijk aangemeten van zijn rolmodel. Helaas voor Leonid en Maryia is dat idool een karakter genaamd ‘Agent 47’ uit het populaire spel Hitman. Net als de slachtoffers van dit personage zien Maryia en Leonid hun belager niet aankomen.

Benieuwd naar de rest van het artikel? Bekijk 'm in de nieuwste Panorama of check het via Blendle.

Misdaad
  • Thames Valley Police, LinkedIn E.A.