Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Wie schoot Peter van Dongen door zijn hoofd?

Justitie trekt alles uit de kast om de moord op de 68-jarige Peter van Dongen uit Breda op te lossen. Niet alleen wordt er een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip, ook zoekt de politie naar een anonieme briefschrijver.

Peter van Dongen

Vrijdag 20 mei 2022 gaat voor de nabestaanden van Peter van Dongen de geschiedenisboeken in als een gitzwarte dag. In het buitengebied van het Brabantse dorpje Helvoirt, ergens op een bospad, ziet een voorbijganger die bewuste ochtend een man naast een auto liggen. Het vermoeden is dan nog dat hij onwel is geworden, maar nadat de gealarmeerde hulpdiensten zijn gearriveerd, blijkt de situatie nog veel ernstiger. De gevonden man, Peter van Dongen, heeft een schotwond in zijn hoofd. Een kleine week later voltrekt zich het noodlot: hij overlijdt aan zijn verwondingen.

Wat er aan zijn gewelddadige dood is voorafgegaan, is tot op de dag van vandaag, anderhalf jaar later, nog altijd een compleet mysterie. Lange tijd zit het onderzoek muurvast. Maar vorige week slaat de politie plotseling met groot machtsvertoon – in de aanwezigheid van meerdere politiehelikopters – een man van 18 jaar uit Drunen in de boeien.

Wat zijn rol in de zaak precies zou zijn geweest, wil de politie niet zeggen, maar opgelost is de zaak blijkbaar nog niet. Een paar dagen na de arrestatie maakt het Openbaar Ministerie namelijk bekend dat het een beloning uitlooft van 15.000 euro voor de gouden tip. Bovendien laat de politie weten een anonieme brief te hebben ontvangen en op zoek te zijn naar de schrijver daarvan. In die brief staat, volgens de politie, ‘interessante’ en ‘belangrijke informatie’ die ‘enorm kan helpen’.

Weet u meer? Neem contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Misdaad
  • PolitieNL