Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Zien: hond zit achter het stuur van een rijdende auto

Het werk van een politieagent kan heel afwisselend zijn. Je weet nooit wat je allemaal tegen kan komen op een dag. Deze agenten zullen dan waarschijnlijk ook niet verwacht hebben dat ze vandaag een hond zouden zien zitten achter het stuur van een rijdende auto.

Hond achter het stuur

De Slowaakse politie schrijft op Facebook dat de agenten het niet konden geloven toen ze de auto zagen: “in plaats van een foto van een menselijke chauffeur, keek een bruine jachthond recht in de camera.”

De politie had de hondeneigenaar aangehouden omdat hij te hard zou hebben gereden in het dorpje Šterusy vlakbij Bratislava. De chauffeur beweerde dat zijn hond, Harvino, plotseling op zijn schoot was gesprongen. De politie kon dit echter ontkrachten omdat op de flitsfoto die ze hadden gemaakt geen plotselinge bewegingen waren te zien.

Beschonken bestuurder

Het was niet de eerste keer dat zo'n trouwe viervoeter werd ingezet om onder een prent uit te komen. Zo werd eerder dit jaar een beschonken bestuurder aangehouden in de Amerikaanse staat Colorado. Om onder een bekeuring uit te komen wisselde hij snel van plaats met zijn hond. Hij wilde op die manier bewijzen dat hij het echt niet was die achter het stuur zat.

Deze bijzonder intelligente man had al een aardige slok op, waardoor hij wellicht zelf volop geloofde in dit briljante idee. De agenten trapten er echter, helaas voor de bestuurder, niet in.

De overtreder uit Slowakije kwam er vanaf met een boete. Het is alleen niet duidelijk of hij is bekeurd voor te hard rijden of voor het niet vastzetten van een hond tijdens het rijden. Wel laat de Slowaakse politie op Facebook weten dat dieren in de auto gevaarlijk kunnen zijn: “Zelfs een klein dier kan tijdens het autorijden uw leven en gezondheid in gevaar brengen”, waarschuwt de Slowaakse politie.

Bizar
  • Politie Slowakije, ABC News Australia, Linda.nl
  • Facebook Politie Slowakije