Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Man schiet YouTuber neer, maar handelde volgens de jury uit zelfverdediging

Een Amerikaan die in april van dit jaar een YouTuber neerschoot wordt mogelijk vrijgesproken. De jury oordeelde dat de man handelde uit zelfverdediging.

pistool

Het gaat hier om YouTuber Tanner Cook. Het incident gebeurde op 2 april van dit jaar. Cook maakt op zijn YouTube-kanaal Classified goons filmpjes waarin hij mensen in het openbaar lastigvalt met zijn grappen en pranks.

Op de bewuste dag haalde Cook grappen uit met de bezoekers van het winkelcentrum Dulles Town Center in de buurt van Washington. Zo kwam hij ook bij Alan C., hij was echter niet gediend van de grappen van Cook. Tijdens de zitting werden de beelden van de schietpartij getoond aan de jury. Er is te zien dat de YouTuber op iemand die een bestelling afhaalt afstapt. Vervolgens laat hij meerdere malen de stem van Google Translate een zinnetje voorlezen. Dat schrijft De Telegraaf.

C. laat weten dat hij niet gediend is van de actie en vraagt herhaaldelijk aan Tanner om te stoppen. Wanneer C. wegloopt, blijft de YouTuber hem volgen. Nadat hij nog één keer zijn telefoon uit zijn gezicht duwt, pakt hij een pistool en schiet in de borst van Cook.

In het winkelcentrum ontstond daarna paniek omdat men bang was voor een grotere schietpartij. Het bleef echter bij één schot en Cook overleefde het.

Aangifte

De schutter zit sinds april vast en Cook heeft aangifte tegen hem gedaan. De YouTuber beschuldigt hem van ernstige mishandeling en verwondingen Ook deed hij aangifte van schieten met een vuurwapen met kwade intenties. C. beweerde in de rechtbank echter dat hij handelde uit zelfverdediging: “Ik voelde me bedreigd en bang door de grap die Cook uithaalde.”

De advocaat van Cook vertelde dat het kanaal van zijn cliënt gevuld is met video’s waarin een soort stunts en onnozelheid in te zien zijn. Het was daarom een onschuldige grap volgens de advocaat en daarom zou C. volgens hem veroordeeld moeten worden.

De jury had ruim vijf uur nodig om tot een oordeel te komen. De man werd vrijgesproken van ernstige mishandeling en verwondingen. Wel vinden zij dat C. schuldig is aan het schieten met een vuurwapen met kwade intenties. In november zal er een definitieve uitspraak plaatsvinden in deze zaak. Tot die tijd blijft de schutter in de gevangenis zitten.

Misdaad
  • De telegraaf
  • Adobe Stock