Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Utrechter lokt man voor zogenaamde seksdate naar zijn huis en steekt hem in been

Datingapps, het kan ontzettend gezellig zijn. Met elkaar praten en vervolgens samen afspreken. Het kan echter ook uitlopen op een ware hel. Deze man beleefde zijn date als het tweede.

Dader

De man maakte via een online datingplatform een afspraak voor een seksdate met een 28-jarige Utrechtse man. Eenmaal aangekomen escaleerde het. De dader, de 28-jarige man uit Utrecht, stak zijn afspraakje in zijn bovenbeen en probeerde hem af te persen. Hij wilde dat zijn date hem geld zou geven. Het slachtoffer raakte zwaargewond. Dat meldt RTV Utrecht.

De Utrechter droeg een bivakmuts toen hij zijn afspraakje ontving en duwde hem op een bed. Hij dreigde met een mes en wilde dat het slachtoffer zijn pinpas overhandigde. Dat wilde hij niet en probeerde zichzelf te verdedigen. Hierbij ontstond een gevecht waarbij hij twee keer in zijn been werd gestoken.

De dader in deze zaak was al eerder veroordeeld vanwege een agressiedelict. Dit was echter al vijf jaar geleden. Hij zat nog in zijn proeftijd. De reclassering laat weten dat ze het onverwacht vinden dat hij opnieuw in de fout is gegaan en vinden het onverklaarbaar. Zij hadden de kans op recidive op ‘gemiddeld’ geschat.

De behandelend psycholoog heeft bij de dader een antisociale persoonlijkheidsstoornis en een stoornis in het gebruik van cannabis vastgesteld. De rechter vindt dat de dader volledig aansprakelijk is voor het delict. Hij kreeg daarom een celstraf van 2,5 jaar opgelegd voor zware mishandeling en poging tot zware afpersing. In de uitspraak is meegewogen dat de man al eerder was veroordeeld voor een agressiedelict. Ook moet hij een schadevergoeding van 3000 euro betalen aan zijn zogenaamde date.

Misdaad
  • RTV Utrecht
  • Adobe Stock