Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Wie vermoordde Hans van der Mee?

De politie trekt alles uit de kast om een 33 jaar oude moordzaak op te lossen. In 1990 werd de 54-jarige Rotterdammer Hans van der Mee bij een overval op zijn elektronicazaak op koelbloedige wijze doodgeschoten. Maar door wie?

De elektronicazaak van Hans van der Mee.

Het coldcaseteam van de Rotterdamse politie heeft de zaak heropend en Opsporing Verzocht besteedde er deze week aandacht aan.

Het zijn twee mannen met bivakmutsen die op woensdag 14 februari 1990 – op Valentijnsdag – om 17.50 uur de winkel van Hans en zijn vrouw Mia in Rotterdam binnenstormen en roepen: “Dit is een overval!” Hans en Mia belanden vervolgens in een nachtmerrie. Een van de twee mannen pakt Mia beet, smijt haar in de ruimte achter de winkel op de grond, geeft haar een trap en drukt de loop van een vuurwapen in haar nek.

De overvallers dreigen Mia dood te schieten als zij de kluissleutel niet krijgen. Hoewel ze de dood in de ogen kijkt, weigert Mia de kluissleutel te geven en stopt ze ’m diep weg in haar schort. Als antwoord daarop sleurt een van de overvallers Hans mee terug de winkel in. Dan hoort Mia het geluid van een schot. Vervolgens wordt het stil. Hans is neergeschoten en de overvallers nemen de benen. Hans, vader van twee kinderen, overlijdt ter plaatse, in het bijzijn van Mia.

Weet u meer of heeft u tips? Bel gratis de opsporingstiplijn (0800-6070) of Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

Misdaad
  • Politie E.A.