Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Dave Roelvink opnieuw opgenomen in afkickkliniek: 'Hij zat tegen een angstpsychose aan'

Dave Roelvink is terug in de afkickkliniek. De zoon van Dries liet vorig jaar weten dat hij in het verleden worstelde met een drank- en drugsverslaving. Hij liet destijds weten dat hij was afgekickt maar heeft nu dus een terugval.

Dave Roelvink

In gesprek met Privé vertelt vader Dries dat het Dave zijn eigen keus was om terug te keren naar de afkickkliniek in Zuid-Afrika. Op het moment dat Dave weer naar de verdovende middelen greep is Dries direct naar zijn zoon toegegaan.

De zanger vertelt dat hij bij zijn zoon op de bank is gaan zitten: “Ik heb hem veel water laten drinken en op hem ingepraat om hem rustig te krijgen.” Hij laat weten dat Dave een hartslag van 160 had. Ook vertelt hij dat zijn zoon erg oververhit en onrustig was: “Hij zat tegen een angstpsychose aan.”

Vanuit de kliniek heeft Dave tien minuten per dag om met zijn vriendin Jazzlyn en hun zoontje te bellen. Paps vertelt aan het tijdschrift dat zijn zoon zijn gezin erg mist. Bijvoorbeeld als hij zijn zoontje Dean met opa in het zwembad ziet: “Dat had hij zelf willen doen”, zegt Dries.

Enige manier

Toch moet zijn zoon hier doorheen, vertelt de zanger: “Dit is de enige manier om die verslaving te overwinnen en ermee te dealen.” Maandag is Dave op de helft van zijn traject. Op dat moment moet hij wat dingen bespreken over zijn baan en woonplaats. Dave woont aan het Leidseplein in Amsterdam.

Roelvink Senior laat weten dat Dave wel heel stevig in zijn schoenen stond ten opzichte van zijn verslaving en dat er tot voor kort niet één incident heeft plaatsgevonden: “Maar dan ineens is er dat zwakke moment, met zulke grote gevolgen”, besluit hij.

Dave richtte nadat hij bekendmaakte met een verslaving te kampen samen met Najib Amhali, die ook met verslavingen kampt, een afkickkliniek op in Abcoude. Zij willen graag andere verslaafden helpen.

In de reallifesoap De Roelvinkjes vertelde Dave onlangs nog vol trots dat hij weer clean was: “Voor een oude junk ben ik aardig teruggekomen”, grapte hij. Dat mag hij in de kliniek dus weer opnieuw proberen te bewerkstelligen.

Entertainment
  • Privé, De Roelvinkjes
  • NL Beeld / Robert Meerding