Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

De wrede moord op een soapacteur: Jefferson Machado belandde in een horrorfilm

In deze rubriek staan we stil bij opzienbarende moordzaken die elders in de wereld de gemoederen bezighouden. Deze week: het verhaal over de wrede moord op een Braziliaanse acteur. Waarom is hij onder een betonnen vloer begraven? Is hij vermoord door een bekende tv-producent of toch door een onbekende pornoster? 

soapacteur

Jefferson Machado (44) droomt nog van zijn grote doorbraak. Met een glanzende rol in de populaire ‘telenovela’ (Latijns-Amerikaanse soap) Reis heeft hij een stap in de goede richting gezet. In Campo Grande, een buitenwijk van Rio de Janeiro, herkennen ze ‘Jeff’ al bij de bakker.

De langharige acteur deelt er een leuk optrekje met zijn eveneens langharige setters. Voor Jeff is dit het perfecte huisje-boompje-beestje. Zolang hij elke dag kan fitnessen, surfen en instagrammen is hij gelukkig. Als hij behoefte heeft aan seks, regelt hij dat wel via een gay dating app.

Alhoewel hij honderden kilometers van zijn ouderlijk huis woont, is hij zijn familie niet vergeten. Hij stuurt zijn 73-jarige moeder Maria trouw elke dag wat spraakberichten. Maar vlak na zijn verjaardag op 22 januari 2023 blijft het opeens stil. In Campo Grande heeft niemand hem meer gezien. De familie geeft hem als vermist op. Maar een dag later krijgt Jeffs moeder een tekstbericht. Er staat dat hij in São Paulo is voor een auditie. Het is alles behalve een geruststelling. Waarom stuurt Jeff geen spraakbericht? Bovendien zou de acteur, die ook als journalist heeft gewerkt, nooit zoveel schrijffouten maken.

Jeff legt uit dat hij niet kan bellen omdat zijn telefoon in de privada is vallen. Ook weer zo’n raar verhaal. De moeder weet dat haar Jeff nooit een woord als ‘privada’ zou gebruiken om een plee aan te duiden.

De nieuwe Panorama ligt nu in de winkel en is hier te bestellen.

Dierenambulance

Eind januari verdwijnt Jeff ook van social media. “Ik voel me niet zo goed en wil met rust gelaten worden,” begint de onheilspellende Instagram-post. “Excuses aan mijn moeder. I love you! Maar ik heb nu rust.”

Benieuwd naar de rest van het artikel? Bekijk 'm in de nieuwste Panorama of check het via Blendle.

Misdaad
  • Facebook, Instagram