Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Dennis Schouten met de dood bedreigd 'na scoop over rapper Boef'

Het leven van iemand met een juice channel gaat niet altijd over rozen. En als er íemand is die dat inmiddels weet, is het Dennis Schouten wel.

Boef

Samen met Jan Roos runt Schouten het YouTube-kanaal RoddelPraat, waarin het duo met de botte bijl inhakt op Hilversum en alle BN'ers die daar rondlopen. Met succes, mag gezegd worden; honderdduizenden volgers kijken wekelijks de afleveringen en smullen van de politiek incorrecte aanpak van 'anti-helden' Roos en Schouten.

Echter ondervinden de heren van Roddelpraat ook de nodige negatieve effecten van het succes en hun manier van werken. Ze worden regelmatig aangeklaagd - Famke Louise, de familie De Mol - of worden doelwit van doodsbedreigingen of zelfs fysieke aanvallen. Zo werd Schouten enige tijd terug nog in zijn gezicht gestoken in een horeca-zaak in Enschede.

'De vraag is niet of u sterft maar wanneer'

En ook enkele dagen terug werd het duidelijk dat er mensen zijn die ziedend worden van de RoddelPraat-content, zo liet Schouten weten via Instagram. De presentator deelde een bericht dat hij ontving via het social media-platform.

Uit dat bericht: "Ik vermoed dat als u doorgaat met deze akelige video's dat dit het einde van uw leven wordt. (...) Ik benadruk u dat uw vredige leven en dat van uw familie op korte termijn ten einde zal zijn.

En ook: "Er hoeft maar een 'slachtoffer' uit uw programma bijvoorbeeld maar 2.000 euro aan een Rotterdammer of Amsterdammer te betalen en uw vredige leven of dat van uw familieleden ten einde."

De bedreiger stelt dat Schouten niet doorheeft 'wat voor levensgevaarlijke mentaliteit' mensen uit Nederlandse achterstandswijken hebben. "Voor mij bestaat de vraag niet of u sterft maar wanneer", aldus de afzender, die naar eigen zeggen nog wel 'zal bidden voor een goed einde'.

Vanwege het taalgebruik en de afsluiting zegt Schouten dat hij 'zelden op zo’n vriendelijke wijze' bedreigd is. Aangifte doet hij echter niet. Dat heeft geen zin, aldus Dennis tegen het ANP. "De politie kan of gaat niet uitzoeken wie hierachter zit, weet ik uit ervaring." In plaats daarvan gooit hij het bericht op social media, zodat iedereen op de hoogte is van de bedreiging.

'Scoop' over Boef en Ali B

Volgens Schouten is het bericht een direct gevolg van de laatste RoddelPraat-aflevering, waarin een aantal heftige beschuldigingen worden gedaan aan het adres van rapper Boef en Ali B.

In de uitzending beweert 'natuurfilm-actrice' Romy van Klei alias Romy Indy bij de rapper thuis te zijn geweest met een vriendin. Ook Ali B was daar volgens Indy aanwezig. Tijdens het 'huisfeestje' zou ze meermaals zijn aangerand. Ook zou de rapper geprobeerd hebben haar te drogeren door iets in haar drankje te doen.

Romy op RoddelPraat.nl: "Hij heeft meer dan twintig keer gevraagd of we een trio met hem wilden. Wij wilden dit niet. Vluchten was geen optie, want bij het openen van de deur ging er een alarm af."

In de uitzending laten Roos en Schouten ook een gesprek horen tussen Romy en een dame waarvan gezegd wordt dat ze de vrouw van Boef is. Ook de vermeende echtgenote van Sofiane Boussaadia, zoals de rapper echt heet, doet een aantal pittige uitspraken over hem.

Al tijdens de uitzending voorspellen Roos en Schouten dat het item weleens zou kunnen leiden tot bedreigingen.

Entertainment
  • Weekend, ANP, RoddelPraat
  • NL Beeld / Patrick van Emst