Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Glory-kickbokser Mohammed J. op vrije voeten, blijft verdachte in drugszaak

Begin dit jaar werd de professionele vechter opgepakt wegens verdenkingen van witwassen van geld en horloges, en drugs- en wapenhandel. Ook zouden er geruchten zijn dat hij gestolen heeft van vermeend onderwereldkopstuk 'Piet Costa' en op een dodenlijst zou staan. Toch komt J. morgen weer op vrije voeten, maar niet zonder voorwaarden.

Mohammed J.

Mohammed J. wordt gezien als een heus kickbokstalent. De Nederlands-Marokkaanse Glory-vechter (27) werkt al jaren aan zijn carrière, maar die kwam op 19 januari 2023 met piepende banden tot stilstand. De politie arresteerde J. alias 'The Destroyer' op verdenking van witwassen van geld en horloges en drugs- en wapenhandel. "Serieuze verdenkingen", aldus de officier van justitie destijds.

'Serieuze speler'

Het OM baseert die beschuldigingen op berichten uit een gekraakte PGP-telefoon. Dat werd duidelijk tijdens de pro forma-zitting van donderdag 4 mei 2023. In de berichten zou het gaan "over de handel in cocaïne en dure horloges". Justitie verdenkt de talentvolle sportman dan ook een 'serieuze speler' te zijn, die verzeild zou zijn geraakt 'in een milieu van ‘zware jongens’ en grof geld', zo is te lezen in het Brabants Dagblad.

Opvallend: in de periode voorafgaand aan zijn arrestatie vonden er meerder aanslagen plaats in J's omgeving. Halverwege 2021 ontplofte er een handgranaat bij de slagerij van zijn vader. Begin 2022, net nadat de winkel was verkocht, werden er negen kogels afgevuurd op de winkeldeur. Tot slot ontplofte niet lang na de vorige aanslag een tweede handgranaat voor een sportschool waar de kickbokser in een bepaalde periode trainde.

De politie zou zelfs specifieke informatie hebben ontvangen over de veiligheid van Mohammed J. Over dat hij gevaar zou lopen als hij vrij zou worden gelaten.

In de Telegraaf valt vandaag te lezen dat het gerucht 'op straat' gaat dat J. coke zou hebben gestolen van de beruchte 'Piet Costa' alias Roger P. De kickbokser zou daarom op een dodenlijst staan. Mohammeds advocaat Jan-Heijn Kuijpers spreekt die geruchten echter tegen en noemt het 'onzin'. Kuijpers is advocaat van beide mannen, Mohammed J. én 'Piet Costa'.

Op vrije voet

Vandaag is duidelijk geworden dat Mohammed J. morgen weer op vrije voeten komt. De 27-jarige Bosschenaar blijft wel nog steeds verdachte in de drugs-, wapen- en witwaszaak. Hij mag daarom tot de uitspraak niet zomaar het land verlaten. Mocht J. toch een kickbokspartij in het buitenland hebben, dan moet hij daarvoor toestemming vragen aan de rechtbank. Wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld is nog niet duidelijk.

Misdaad
  • de Telegraaf
  • NL Beeld / Proshots