Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Besnik N. alias 'De Dikke' opgepakt: 'Werd in 180 landen gezocht, ook in Nederland'

De beruchte Albanese 'supercrimineel' Besnik N. alias 'De Dikke' is gearresteerd in Colombia. Dat schrijft de Zuid-Amerikaanse krant El Spectador. Meerdere landen staan te popelen om de drugsbaas voor de rechter te slepen.

Besnik N.

Inmiddels hebben de Colombiaanse autoriteiten zijn aanhouding bevestigd. De Albanees is in de boeien geslagen in Santa Marta, een stad in het noorden van Colombia. Sinds 2021 stond N. op de internationale opsporingslijst. Hij liep uiteindelijk tegen de lamp omdat hij in een redelijk gemiddelde woonwijk in Santa Marta een luxe leventje leidde, zo weet Crimesite te melden. Hij hield er onder meer uitbundige fuifjes met prostituees.

'El Gordo (De Dikke)' of 'Nico', zoals N. ook wel bekend staat, werd gezocht in maar liefst 180 landen verspreid over de wereld. De Albanees wordt dan ook gezien als een hele grote vis. Met de arrestatie zegt het OM in Colombia 'een zware slag' toegebracht te hebben aan de georganiseerde cokehandel.

Link met Nederland

Eén van de vele landen die 'De Dikke' zocht, is Nederland. De Albanees zou in Colombia geweest zijn om 'drugscontacten' te leggen, maar runde zijn illegale praktijken vermoedelijk vanuit Nederland, Duitsland en Frankrijk. N. zou een belangrijke spil zijn in de internationale drugshandel waarbij onder andere beruchte Albanese bendes betrokken zijn. Naar verluidt wordt 'Nico' niet alleen verdacht van cokehandel, maar ook van witwassen.

Wie de zogenaamde 'supercrimineel' gaat berechten is nog niet duidelijk. Besnik is weliswaar opgepakt in Colombia, maar er wordt geschreven dat de Albanees aan Frankrijk uitgeleverd wordt. De autoriteiten hebben dit echter nog niet bevestigd.

Misdaad
  • Crimesite, de Telegraaf
  • Ⓒ POLITIE COLOMBIA