Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Bizar: vrachtwagenchauffeur veroorzaakt file op A2 en bespuugt vervolgens hulpverleners

Als je dinsdagavond in de file stond op de A2 bij Born, dan is de kans groot dat dit kwam door deze doorgedraaide vrachtwagenchauffeur.

vrachtwagen

De chauffeur kwam met autopech stil te staan op de snelweg. Zijn vrachtwagen had een klapband. Doorrijden is dan geen optie meer. Verkeerspolitie Limburg meldt op Facebook dat Rijkswaterstaat er een berger naar toe had gestuurd om zo de vrachtwagen van de weg te takelen. Je zou denken dat de bestuurder dankbaar was voor de hulp, maar niks is minder waar.

Om onbekende redenen was de chauffeur niet gediend van de hulp en weigerde om mee te werken. Hierbij bespuugde hij een weginspecteur. Ook bedreigde hij de bergers met een klauwhamer.

De man heeft zich uiteindelijk opgesloten in zijn cabine. De politie en de marechaussee moesten er aan te pas komen om de man uit zijn cabine te halen en aan te houden. Daarna kon de vrachtwagen van de weg getakeld worden en verdween de file geleidelijk.

De verkeerspolitie laat weten dat ze het gedrag van de man ten zeerste afkeuren: "Geweld tegen hulpverleners, waaronder ook Rijkswaterstaat en bergers, wordt niet getolereerd. Die zonden mag de verdachte nu overdenken in zijn cel", meldt de verkeerspolitie van Limburg op Facebook.

Bizar
  • Verkeerspolitie Limburg
  • Adobe Stock