Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Video: Kan je geen woonruimte vinden? Koop dan net als Jaffar een oude legertruck

Het is in deze tijden een knap lastige klus om woonruimte te vinden. Ook studenten kampen met dit probleem. Een studentenkamer krijgen lijkt steeds vaker onmogelijk. Jaffar (19) uit Nijmegen besloot daarom zijn eigen studentenkamer te maken. Hij bouwde een oude legertruck om tot studentenwoning.

legertruck

De 19-jarige student in spe vertelt aan Omroep Gelderland dat hij van vrienden hoorde hoe duur studentenkamers zijn en hoe moeilijk het is om iets te vinden. Daarom besloot Jaffar het anders aan te pakken en kocht een legertruck. "Ik vond deze wagen op Marktplaats en daar maak ik gewoon m'n eigen studentenkamer van", vertelt hij. "Het is een bijna 60 jaar oude legertruck uit Duitsland, maar de motor is nog goed. Ik mag er met mijn B rijbewijs in rijden en omdat het een oldtimer is hoef ik geen wegenbelasting te betalen", gaat Jaffar verder.

Om dit oude legervoertuig in bezit te krijgen moest er flink onderhandeld worden. Jaffar heeft de onderhandelingen met de vorige eigenaar samen met zijn vader gedaan. De eigenaar was uiteindelijk bereid om een paar duizend euro van de prijs af te halen.

Keukenblok en wc

De aankomende student bouwt de truck zelf om met wat hulp van zijn vader. Op die manier moet de truck zijn mobiele studentenkamer worden. "De bank wil ik opnieuw bekleden. Die bank ga ik zo plaatsten dat ik een prachtig uitzicht naar buiten heb", vertelt Jaffar, die komend schooljaar begint aan de lerarenopleiding Engels. "Er komt een keukenblok in en een wc. En verder is mijn vader gelukkig heel handig, dus hij maakt voor mij een koelkast op maat."

Per gemeente zijn er verschillende regelgevingen over het plaatsen van campers en caravans. Zo mag je in Nijmegen maximaal drie dagen geparkeerd staan langs of in het zicht van de openbare weg. Wel mag je langere tijd met een camper of caravan op een camping verblijven.

"Het is geen camper ofzo"

Over de standplaats van de nieuwe woonruimte maakt de aankomende student Engels zich geen zorgen. Hij zet hem dan gewoon ergens in zijn nieuwe woonplaats neer. "Je ziet aan de buitenkant ook niet dat het een huisje is. Het is geen camper ofzo."

Bizar
  • Omroep Gelderland
  • Adobe Stock
  • YouTube, Omroep Gelderland