Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

De juiste batterij voor uw zonnesysteem kiezen

Zonne-energie is in de mode als een gratis en duurzame energiebron. Misschien heb je al een zonnesysteem op je dak geïnstalleerd en profiteer je ervan. Maar slechts een zonnesysteem is geen zekerheid. Wat als er een lange stroomstoring plaatsvindt op regenachtige dagen?

Batterijen

Investeer in een batterij, dan is alles geregeld.

Waarom u een batterij nodig hebt voor uw zonnesysteem 

Zonder een efficiënte batterij gaat overtollige zonne-energie verloren. En je hebt niet genoeg stroom als de zon niet schijnt.

Het opslaan van extra zonne-energie in batterijen stelt je echter in staat om het op elk gewenst moment later te gebruiken, waardoor je afhankelijkheid van het net vermindert en bespaart op nutsrekeningen. Sommige batterijen ondersteunen netverbinding en stellen je in staat om overtollige energie terug te verkopen aan het net, zodat je zelfs geld kunt verdienen met je zonnesysteem.

Gangbare soorten batterijen voor zonnesystemen 

Laten we eens kijken naar enkele van de mainstream batterijtypes en hun kenmerken:

1. Loodzuur batterijen
Loodzuurbatterijen worden al lange tijd gebruikt en zijn relatief betaalbaar. Ze bieden hoge stroomstoten en hebben een relatief hoge energiedichtheid. Ze hebben echter een kortere levensduur en vereisen regelmatig onderhoud.

2. Nikkel-Cadmium batterijen
Nikkel-cadmium batterijen staan bekend om hun duurzaamheid en het vermogen om extreme temperaturen te weerstaan. Ze hebben een lange levensduur en een hoge efficiëntie bij het laden/ontladen. Ze zijn echter duur en bevatten giftige materialen.

3. Lithium-Ion batterijen
Lithium-ion batterijen worden veel gebruikt in oplaadbare elektronica en elektrische voertuigen. Ze zijn lichtgewicht, vereisen minimaal onderhoud en bieden een hoge energiedichtheid. Twee hoofdtypen lithium-ion, lithium-nikkel-mangaan-kobalt-oxide (NMC) en lithium-ijzer-fosfaat (LFP), zijn het populairst voor de opslag van zonne-energie.

De NMC-batterijen zijn relatief lichter en hebben een hogere energiedichtheid. De LFP-batterijen leveren bijna vijf keer zoveel laadcycli als NMC-batterijen en zijn minder geneigd om vlam te vatten.

Waarom een LiFePO4 Batterij Kiezen? 

Duidelijk, LiFePO4 batterijen springen eruit als een gunstige optie voor zonnesystemen; ze zijn veiliger, stabieler en hebben een indrukwekkende levensduur van maximaal 3.500 cycli, waardoor ze een langetermijninvestering zijn voor eigenaren van zonnesystemen.

Enkele van de top LiFePO4 batterij oplossingen 

Er zijn veel batterijen op de markt en BLUETTI komt naar voren als een toonaangevende leverancier van draagbare, thuis- en commerciële batterijoplossingen. Naast de inherente voordelen van LiFePO4-batterijen, bieden BLUETTI-batterijsystemen enkele uitstekende functies.

Zelfverwarmende Functie 

Bepaalde BLUETTI-producten, zoals de B300S extra batterij voor de AC500, zijn uitgerust met temperatuursensoren die zelfverwarming mogelijk maken in extreem koud weer. Deze functie zorgt ervoor dat het hele systeem soepel werkt, zelfs in strenge winteromstandigheden met temperaturen tot -20° C (-4° F).

Geïntegreerd energiesysteem 

BLUETTI-batterijoplossingen kunnen complete energiesystemen zijn die MPPT-controllers, efficiënte omvormers, meerdere uitgangen en meer integreren. Samen met vele andere nuttige functies, zoals de UPS-functie, piekbelastingsverschuiving, off/on grid-verbinding, kunnen BLUETTI-batterijsystemen ononderbroken stroom leveren voor alle behoeften.

Brede compatibiliteit 

BLUETTI-batterijsystemen zijn breed compatibel met bestaande of nieuwe zonnesystemen. Ze variëren in grootte, capaciteit, vermogen en zonne-oplaadcapaciteit, en bieden verschillende opties.

Hoe het juiste batterijsysteem te kiezen? 

Voor woon solar systemen
Grote zonnesystemen op daken van woningen of boerderijen genereren meestal meer vermogen voor groot energieverbruik en vereisen meer capaciteit voor opslag. BLUETTI beveelt in deze gevallen zijn EP600 en AC500 batterijsysteem aan. Deze batterijen bieden een hoog vermogen, tot 9.000W en 5.000W respectievelijk. Beide zijn modulair van ontwerp. Je kunt je eigen batterijsysteem aanpassen door indien nodig batterijen toe te voegen.

De EP600 werkt met 2 tot 4 B500-batterijen voor een flexibele capaciteit variërend van 9.920Wh tot 39.680Wh, die een huis met een gemiddeld dagelijks energieverbruik van 3.000Wh bijna een week van stroom kan voorzien. Zijn mogelijkheid om verbonden te zijn met het net stelt je in staat om de extra zonne-energie terug te verkopen aan het net voor geld. Ondersteund door een zorgeloze garantie van tien jaar, profiteert het je en de aarde voortdurend.

De AC500 slaat maximaal 18.432Wh aan energie op bij paring met B300S. In vergelijking met de EP600 is het draagbaarder en gemakkelijker op te zetten. Het vereist geen elektrische expertise om te gebruiken, gewoon aansluiten en spelen.

Voor balkon/RV zonnesystemen
Balkon en RV zonnesystemen zijn nu populair, ze hebben meestal kleinere zonnepanelen voor gedeeltelijke onafhankelijkheid van de nutsvoorzieningen. BLUETTI AC200P of AC300 batterijsystemen zijn juist voor deze setups. Deze batterijen zijn compact, verplaatsbaar en leveren voldoende stroom voor verschillende gelegenheden.

Het modulaire AC300 heeft een maximale energieopslag van 12.288Wh met de B300-batterij en levert 3.000W vermogen. De AC200P kan 2.000W halen uit zijn ingebouwde batterij van 2.000Wh. Wat ze gemeen hebben is een verscheidenheid aan uitgangsopties die alles kunnen opladen wat je inplugt.

In conclusie, het selecteren van de juiste batterij voor je zonnesysteem is cruciaal voor optimale prestaties en efficiëntie. LiFePO4-batterijen, zoals die aangeboden door BLUETTI, bieden uitstekende veiligheid, stabiliteit en lange termijn kostenprestaties. Of je nu een huishoudelijk of kleinschalig zonnesysteem hebt, BLUETTI biedt topklasse batterijoplossingen afgestemd op jouw behoeften.

Over BLUETTI 

BLUETTI zet zich sinds haar oprichting in voor het bevorderen van duurzaamheid en groene energieoplossingen.

Door milieuvriendelijke energieopslagoplossingen aan te bieden voor zowel binnen- als buitengebruik, streeft BLUETTI ernaar om uitzonderlijke ervaringen te bieden voor onze huizen, terwijl ook wordt bijgedragen aan een duurzame toekomst voor onze planeet. Deze inzet voor duurzame energie heeft BLUETTI geholpen haar bereik uit te breiden naar meer dan 100 landen en het vertrouwen van miljoenen klanten wereldwijd te winnen.