Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Kampioen klapvee, Ramon woonde al meer dan duizend tv-opnames bij

Wie zijn toch die mensen die week in week uit als klapvee op de tribune zitten bij al die spelletjes en quizzen waar een groot deel van de bevolking zijn neus voor ophaalt?

Ramon Wiendels

Ramon Wiendels is misschien wel de meest fanatieke van allemaal. Hij rijdt wekelijks – soms dagelijks – van Doetinchem naar Hilversum om in de studio’s vermaakt te worden. Zo was hij al bij 374 afleveringen van De Slimste Mens, dat 31 juli weer begint. “Mijn ouders willen het er niet meer over hebben.”

Het is op de dag dat we afspreken bij de uitgang van Studio 31 aan het Joop van den Endeplein 30 graden. Een normaal mens gaat op deze vrije zaterdag suppen. Of grillen op het strand. Zij die een bloedhekel hebben aan hitte kiezen voor Netflix met de luxaflex dicht en de deuren tegen elkaar open.

Zo niet Ramon Wiendels, 41 jaar en werkzaam als financieel administrateur. Hij was weer keurig op tijd om – ditmaal – de opnames bij te wonen van het tv-programma Beste kijkers van Ruben Nicolai, momenteel een van zijn favorieten. Waarom, in vredesnaam? Waarom zou je met deze hitte, op deze zomerse dag, 230 kilometer in de auto zitten om iets te kijken wat later gewoon op tv te zien is?

De nieuwe Panorama ligt nu in de winkel en is hier te bestellen.

“Omdat ik dit programma ontzettend leuk vind en ik van de leuke sfeer hou,” zegt hij nuchter. “Studio 31 is niet al te groot, je zit in een kleine studiosetting, en ik vind Ruben een leuke gast. Ik mag er verder niks over zeggen, want ik heb een geheimhoudingsverklaring moeten tekenen. Straks krijg ik nog een boete! Ja, natuurlijk weet ik dat het weekend is en dat ik net zo goed kan gaan zwemmen of een andere buitenactiviteit kan doen. Maar als ik naar zo’n opname ga, zit ik niet anderhalf uur te genieten, maar word ik bijna dríe uur vermaakt. Ik word gratis geëntertaind, dat vind ik heerlijk. Als ik de keuze heb om ergens te gaan zwemmen of een paar uur in een studio te zitten, nou, dan weet ik het wel.”

Benieuwd naar de rest van het artikel? Bekijk 'm in de nieuwste Panorama of check het via Blendle.

Entertainment
  • Ivo van der Bent