Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Dit is de reden waarom de meeste mannen na hun 30e een buikje krijgen

De meeste mannen krijgen er vroeg of laat eentje, een (bier)buikje. Meestal neemt het buikvet van een man toe rond hun 30e levensjaar. Hoe dat komt, lees je in dit artikel.

buik

Waarom de meeste van ons rond hun 30e een buikje krijgen heeft meerdere oorzaken. De eerste oorzaak is de meest voor de hand liggende: er komen meer calorieën binnen dan dat er verbrand worden. Mannen bewegen minder als ze een volwassen baan hebben en/of kinderen krijgen. Ook wordt er dan minder fanatiek gesport. Er zijn echter meer oorzaken.

Naarmate we ouder worden, produceert ons lichaam minder testosteron. Het mannenhormoon is erg belangrijk bij het opbouwen van spieren. Je lichaam houdt meer vet vast wanneer het testosterongehalte daalt. Dat vet komt dan vervolgens in je buik terecht. Dit geldt overigens alleen voor mannen. Bij vrouwen wordt vet in het hele lichaam opgeslagen.

Een buikje kan echter wel gevolgen hebben voor je gezondheid. Naast het feit dat een mollig uiterlijk over het algemeen niet als aantrekkelijk wordt gezien, kan overtollig buikvet ook een risico zijn voor manen.

Je hebt het onderhuidse vet en vet dat in de buikholte tussen je organen zit. Vooral het vet dat in de buikholte zit kan schadelijk zijn als er te veel van aanwezig is. Dit verhoogt de kans op het krijgen van ziektes als diabetes, kanker en hart- en vaatziekten. Dat wil natuurlijk niemand.

Dus wordt je buik iets te groot of loopt je vriendin te zeuren dat je te dik bent, hup de sportschool in. Al mag een potje voetbal met vrienden natuurlijk ook (en dan bedoelen we geen FIFA).

Lifestyle
  • MAN MAN
  • Adobe Stock