Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Video: wielrenners rijden massaal de verkeerde kant op tijdens Ronde van Wallonië

De laatste etappe van de Ronde van Wallonië is woensdagavond tijdelijk stilgelegd. Dit omdat meerdere renners de verkeerde richting op waren gefietst.

wielrenners

Het euvel van het kwaad bleek een motor van de televisie te zien. In een achtervolging op Soudal Quick-Step-renner Mauro Schmid reden zijn achtervolgers achter de motor van een tv-station aan. Vervolgens zagen de inzittenden van de volgauto’s de renners in omgekeerde richting langsrijden, niet zo handig. Schmid zelf wist wel de juiste kant op te fietsen.

Uiteindelijk moest de organisatie de wielerwedstrijd tijdelijk stilleggen om iedereen weer de juiste richting op te krijgen. De wedstrijd werd hervat met een voorsprong van 30 seconden voor Schmid. Uiteindelijk lukte het hem niet om de etappe te winnen.

Een schrale troost is dat zijn ploeggenoot Andrea Bagioli als eerste over de finishlijn kwam en de etappe won. Filippo Ganna van Ineos Grenadiers heeft uiteindelijk de Ronde van Wallonië gewonnen.

Niet de eerste keer

Het is overigens niet de eerste keer dat wielrenners tijdens een wedstrijd de verkeerde kant op fietsen. Het gebeurde onder andere al een keer tijdens de Brussels Cycling Classic in 2021. Destijds namen vijf wielrenners uit de kopgroep 20 kilometer van de finish de verkeerde afslag.

Destijds werd de wedstrijd niet stilgelegd. Mede dankzij de blunders van zijn concurrenten wist Remco Evenepoel toen de wedstrijd te winnen.

Sport
  • Algemeen Dagblad
  • NL Beeld / Proshots