Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Onderzoek wijst uit: penis van de man groeit (te) hard

De penis van de man wordt steeds groter. De lengte van het mannelijke geslachtsdeel is in de periode vanaf 1992 tot 2021 met 24 procent toegenomen. Als dit nieuws je blij maakt, juich niet te vroeg, een grote pik kan duiden op een ongezonde levensstijl.

penislengte

In bijna 30 jaar is de gemiddelde lengte van de tampeloeres met 3,1 centimeter toegenomen. Waar de man het in 1992 nog met 12,1 centimeter moest doen, vermaakt hij zich nu met 15,2 centimeter. Dat heeft onderzoek van Stanford, Emory University en drie Italiaanse universiteiten uitgewezen, meldt Menshealth.com. Dit deden ze aan de hand van 75 andere onderzoeken over de lengte van de piemel.

Oorzaken

De groei van de gemiddelde penislengte kan volgens de onderzoekers door verschillende factoren worden veroorzaakt. Het kan zijn dat het milieu er mee te maken heeft of de blootstelling aan chemicaliën uit verzorgingsproducten. Het kan echter ook zo zijn dat het komt door een ongezonde levensstijl en overgewicht. Dat kan leiden tot verandering in de mannelijke hormoonhuishouding.

Dr. Michael Eisenberg, hoogleraar urologie, verloskunde en gynaecologie, maakt zich zorgen om de snelle groei van het mannelijke geslachtsdeel. Hij vertelt dat ons voortplantingssysteem een belangrijk onderdeel is van de menselijke biologie: "Iedere verandering daaraan is zorgwekkend. Bij zo'n snelle verandering (want dit is relatief heel snel) betekent het dat er iets groots aan het gebeuren is in ons lichaam."

Het is dus nog niet helemaal duidelijk waarom de penis ineens zo snel groeit. Echt heel opgewonden hoef je er niet over te zijn, want het lijkt geen goed nieuws te zijn.

Lifestyle
  • Men's Health
  • Adobe Stock