Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Wim Hof alias 'The Iceman' aangeklaagd na dood tiener: '67 miljoen schadevergoeding'

De ijsman ligt onder vuur.

Wim Hof

De Wim Hof Methode is inmiddels een wereldwijd begrip. Sterker, het boek van de Nederlander was in het buitenland al een bestseller voordat in ons landje de vertaling in de schappen lag. De methode is een techniek die volgens Hof 'ademhaling, koudetraining en mindset combineert voor een sterk immuunsysteem.'

En dat werkt als een trein, zeggen ook veel beroemdheden. Van BN'ers tot aan de grootste sterren in Hollywood, men duikt massaal in ijsbadjes om lichaam en geest te versterken. Echter is niet alle aandacht die Hof krijgt positief.

Dood van een tiener

De 64-jarige 'IJsman' is namelijk aangeklaagd in de VS. Daar is in augustus 2022 een 17-jarige meisje uit Californië dood aangetroffen in een zwembad in haar tuin. Haar vader, Raphael Metzer, vond haar en probeerde haar leven te redden, maar tevergeefs. Later hebben experts vastgesteld dat de Amerikaanse tiener door verdrinking om het leven is gekomen.

Haar vader, die advocaat is, heeft een zaak aangespannen tegen de Nederlander. Zijn dochter zou de ademhalingsoefeningen van Hof hebben gedaan in het zwembad. Maar bepaalde oefeningen zouden gevaarlijk zijn wanneer ze in het water worden uitgevoerd, aldus de aanklager. Metzer eist nu dat Hof waarschuwingen bij zijn online materiaal plaatst. Ook wil de vader 67 miljoen dollar schadevergoeding van de 'IJsman'.

In 2016 en 2017 kwam de methode ook al negatief in het nieuws. Toen werden er meerdere verdrinkingsdoden in verschillende landen gelinkt aan de ademhalingsoefeningen van Wim Hof.

Nieuws
  • DenD, Outside Online
  • NL Beeld / Harold Versteeg