Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Holleeder lag wekenlang in het geheim in het ziekenhuis in Leiden

'De Neus' zit op dit moment een levenslange gevangenisstraf uit, maar blijkt afgelopen voorjaar wekenlang in het ziekenhuis te hebben gelegen.

Holleeder

In juni 2022 werd Willem Holleeder veroordeeld voor het opdracht geven tot meerdere liquidaties. "Hij heeft verschrikkelijke keuzes gemaakt", aldus het Hof destijds. "Soms als slotakkoord van een periode van afpersing. Met drie slachtoffers, Willem Endstra, Cor van Hout en John Mieremet, was hij bevriend. Een vriendschap die ze met de dood moesten bekopen."

Zijn levenslange gevangenisstraf zit hij uit in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught. Maar de Telegraaf meldt dat hij afgelopen voorjaar tijdelijk een ander onderkomen had.

Hartoperatie

De topcrimineel zou namelijk drie weken lang in het ziekenhuis in Leiden hebben gelegen, waar hij aan zijn hart geopereerd is. Van Holleeder is het bekend dat hij al jaren last heeft van een zwak hart. Naar eigen zeggen heeft hij al zeven keer een hartstilstand gehad.

Volgens bronnen bracht hij dit jaar zo'n drie weken door in het ziekenhuis in Leiden. Daar zou hij streng beveiligd zijn door een Bijzondere Ondersteuningsteam (BOT), dat gespecialiseerd is in het bewaken van gevangenen die als 'vluchtgevaarlijk' zijn aangemerkt.

Ondertussen waren er slechts enkele mensen in het ziekenhuis op de hoogte van de speciale patiënt. Het bewakingsteam kleedde zich in het geheim om, zodat er geen onrust zou ontstaan in het Leids Medisch Centrum.

Misdaad
  • de Telegraaf
  • NL Beeld / Proshots