Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Isaac 'Bom' B. (handlanger Bolle Jos) opgepakt in Turkije

De 'cokebaron' zou in Istanbul zijn opgepakt, meldt het Parool. Isaac B. wordt net als Jos Leijdekkers, ook wel bekend als 'Bolle Jos' gezien als één van de hoofdrolspelers binnen criminele drugsactiviteiten.

Istanbul

Waar vorige week nog bekend werd dat de opsporingsdiensten hard op zoek waren naar 'Bom', komt Het Parool op zondagavond met het nieuws dat 'Bom' is opgepakt in Turkije. In Istanbul om precies te zijn. B. is een in Ghana geboren Nederlander, die opgroeide in Rotterdam. Daar zou hij zijn uitgegroeid tot 'gewelddadige' en invloedrijke drugsbaas. Zijn bijnaam 'Bom' zou hij te danken hebben aan zijn liefde voor explosieven.

Veroordelingen

Isaac B. alias 'Bom'werd zes maanden geleden veroordeeld tot 12 jaar cel in de Amsterdamse rechtbank. En ook bij onze zuiderburen in België kennen ze Isaac. Daar kreeg hij afgelopen februari 6 jaar cel opgelegd. 'Bom' is volgens beide rechtbanken leider van een criminele organisatie. Deze organisatie zou op grote schaal handelen in cocaïne.

Most wanted

Een van de andere vermeende leiders van de professionele drugsbende is Jos Leijdekkers alias 'Bolle Jos'. Hij wordt op dit moment gezien als de meest gezochte Nederlandse crimineel. Waar hij zich schuilhoudt, is niet bekend, maar er bestaan vermoedens dat ook Jos in Turkije zit. De afgelopen tijd zijn er daar zelfs meerdere vermeende handlangers van de Brabander opgepakt, waaronder zijn zwager en Isaac B.

Misdaad
  • Het Parool, de Telegraaf
  • Adobe Stock