Caroline van der Plas vertelt openhartig over impact bedreigingen

Waar de meerderheid van Nederland wellicht eerder dit jaar mee aan het zingen is met 'Sweet Caroline', zijn er blijkbaar nog genoeg mensen in ons land die niet zo fan zijn van BoerBurgerBeweging (BBB) Caroline van der Plas. Zo vertelt ze in een aflevering van College Tour openhartig over de bedreigingen.
@media (max-width: 679px){#fig-65d5f14bb025e img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65d5f14bb025e img{#fig-65d5f14bb025e img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-65d5f14bb025e img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65d5f14bb025e img{#fig-65d5f14bb025e img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-65d5f14bb025e img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65d5f14bb025e img{#fig-65d5f14bb025e img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-65d5f14bb025e img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65d5f14bb025e img{#fig-65d5f14bb025e img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Caroline

Caroline is niet de eerste politicus die in het populaire programma College Tour verschijnt. Al eerder dit seizoen zat Sigrid Kaag tegenover presentator Twan Huys. De dochters van Kaag verschijnen in die aflevering in de vorm van een videoboodschap. Hierin vragen zij hun moeder om te stoppen met haar politieke functie, omdat ze zich zorgen maken om haar veiligheid.

Leven met bedreigingen

In de aflevering met BBB-leider Caroline verschijnen haar moeder Nuala en zoon Kyle. In een video vertelt haar moeder over de bedreigingen die bij dit beroep komen kijken tegenwoordig. "Ze wordt dood gewenst, kogel door je kop schieten. Onbegrijpelijk dat mensen zo kunnen reageren", zegt moeder Nuala erover. Haar zoon maakt zich ook zorgen en kiest er soms voor om met zijn moeder mee op pad te gaan. "Die dreiging die hangt altijd wel een beetje in de lucht", aldus Kyle. "Ook als wij op het terras zitten of in een stad rondlopen of ergens zijn, dan kijk ik toch wel altijd om me heen", vertelt hij verder.

Caroline haar moeder spreekt haar zorgen uit: "Ik heb één zoon verloren en ik wil niet een tweede kind verliezen."

Wanneer de video is afgelopen bevestigt Caroline dat het klopt wat haar zoon en moeder zeggen. Ook laat ze zich uit over de situatie rondom Sigrid Kaag na haar College Tour-aflevering. "Zij is een moeder en ze is een echtgenote en natuurlijk raakt je dat", zegt Van der Plas erover. "Ik kan me heel goed voorstellen dat mijn moeder zich daar ook heel erg zorgen over maakt", vertelt ze verder. Ook Caroline krijgt namelijk verschillende bedreigingen over zich heen. "Het meest vervelende is dat mijn moeder en mijn kinderen, die hebben hier niet voor gekozen. Die overkomt dit ook allemaal maar." Hierbij sluit de BBB-leider af met dat ze zou stoppen als haar kinderen niet willen dat zij doorgaat met haar politieke functie.

Kwetsbare kant van Caroline

Verder vertellen de twee dierbaren van Caroline van der Plas over hoe betrokken ze is bij de boeren. Zo is Caroline aanwezig bij een begrafenis van een 25-jarige jonge boer die zichzelf van het leven had beroofd. "Dat grijpt haar heel erg aan", vertelt moeder Nuala.

Ook vertellen haar zoon en moeder over het overlijden van de man van Caroline, Jan. Hij is in 2019 overleden aan alvleesklierkanker.

Caroline vertelt openhartig over het verlies van haar man en over hoe ze haar rouwproces uitstelt. Ook vertelt ze over de telefoon van echtgenoot Jan. Deze telefoon heeft ze namelijk nog altijd en het abonnement betaald ze ook nog steeds door. "Ik wil dat nummer houden, want dat was Jan-06.", zegt ze erover. "Dat ik dat nummer nog een keer zelf kan bellen, met dat ik weet dat hij natuurlijk niet opneemt", vertelt ze verder. Caroline hecht duidelijk veel waarde aan de telefoon van Jan. "Zijn leven zit in die telefoon."

De aflevering van gisteravond met BBB-leider Caroline is voor nu de laatste aflevering van het populaire programma met Twan Huys, waarin Caroline van der Plas een kwetsbare kant van zichzelf durft te laten zien.