Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Bizar schandaal prestigieuze universiteit Harvard: 'Medewerker verkocht illegaal lichaamsdelen'

Vaak wordt er vol lof gesproken als het gaat om Harvard, maar door een bizarre zaak haalt de Amerikaanse universiteit nu op een hele andere manier de krantenkoppen.

Harvard

Onderdeel van Harvard, een van de meest prestigieuze universiteiten in de Verenigde Staten, is de Medical School, gevestigd vlakbij Boston. Een voormalig medewerker wordt ervan beschuldigd illegaal in lichaamsdelen te hebben gehandeld.

Het gaat om de voormalig 'Chef Mortuarium' van het medisch opleidingsinstituut. Deze Cedric Lodge zou jarenlang gedoneerde lichaamsdelen hebben gestolen en verkocht. Deze stoffelijke resten waren aan de school gedoneerd voor onderzoek en onderwijs.

'Hoofd nummer 7'

Maar sommige lichaamsdelen bereikten nooit de lesruimtes, zo zijn de vermoedens. In plaats daarvan zou Lodge verschillende resten mee hebben gesmokkeld uit de universiteit, om ze vervolgens door te verkopen aan derden. Sterker, in sommige gevallen nam hij geïnteresseerden zelfs mee de universiteit in om zijn 'handelswaar' te laten zien, voordat de koop werd gesloten.

Lodge handelde volgens justitie niet alleen; ook zijn vrouw en vier anderen zijn aangeklaagd voor de illegale handel in lichaamsdelen.

Wie de kopers waren, dat is niet helemaal duidelijk. Maar de voormalig Chef Mortuarium zou onder andere een 'internetbedrijfje dat horrorpoppen en -attributen verkoopt' als klant hebben gehad, schrijft RTL Nieuws. Bij een deal met een andere partij zou bij de digitale betaling de volgende tekst hebben gestaan: 'Hoofd nummer 7'. Dan rijst toch de vraag: wat is er met Hoofd 1 tot en met 6 gebeurd...

Inmiddels werkt Logde niet meer aan Harvard. De universiteit noemt de zaak 'afschuwelijk' en zegt 'geschokt' te zijn.

Bizar
  • RTL Nieuws
  • Adobe Stock