Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Slachtoffer (21) fatale steekpartij festival was bekende van acteur Tygo Gernandt

Het gaat afgelopen zaterdagavond flink mis op een festival in het Westelijk Havengebied in Amsterdam. Daar wordt een 21-jarige jongen uit Diemen neergestoken tijdens een grote vechtpartij. Jimmy, het jonge slachtoffer, overleeft het niet.

Tygo

Het gebeurt allemaal op het festival Solid Groovers in Amsterdam. Volgens de organisatie gaat het rond 21:30 mis, wanneer er een vechtpartij ontstaat dichtbij het hoofdpodium. Het gaat om een grote groep die met elkaar op de vuist gaat, als naar verluidt één van hen besluit een mes te trekken. Bij de politie komen dan ook snel de meldingen binnen dat er zou zijn gestoken.

Drie slachtoffers

Wanneer de politie ter plaatse komt op het festivalterrein, liggen er drie slachtoffers op de grond, onder wie de 21-jarige Jimmy uit Diemen. Hij moet ter plekke worden gereanimeerd en wordt vervolgens met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Later op de avond overlijdt de 21-jarige festivalganger aan zijn verwondingen.

De andere twee mannen worden voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht, maar verkeren niet in levensgevaar. Het zou gaan om een 24-jarige Amsterdammer en een 22-jarige man uit Nieuwegein.

De organisatie besluit ondanks de steekpartij dat het festival doorgaat. Door de verschillende getuigenverklaringen heeft de politie nog tijdens het festival twee 20-jarigen uit Amsterdam aangehouden.

Op de website reageert de organisatie op het incident: "Onze gedachten gaan naar de slachtoffers, hun naasten en ooggetuigen van dit heftige incident."

Tygo Gernandt

Acteur Tygo Gernandt blijkt één van de naasten van Jimmy, de overleden jongen. Op Instagram laat de acteur van zich horen: "Ons lieve vriendje Jimmy is er niet meer! Als je iets weet let me know!" Gernandt doelt op getuigen, omdat de politie naar hen op zoek is. Naast getuigen wil de politie ook beelden van het incident ontvangen

Het slachtoffer en Tygo Gernandt kenden elkaar via een restaurant waar de BN'er in het verleden mede-eigenaar van was. Jimmy voelde zelfs als een broertje voor Tygo, blijkt uit zijn berichtje aan de overleden jongen uit Diemen. "My little brother, mooie reis lieve man! Ik hou van je!"

Misdaad
  • De Telegraaf
  • NL Beeld / _Patrick van Emst