Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Meisje door Netflix-serie na zes jaar vermissing teruggevonden

Op 9-jarige leeftijd werd Kayla, inmiddels 15 jaar oud, ontvoerd door haar moeder. Nu zes jaar later, is Kayla terecht doordat iemand haar herkende van een Netflix-serie.

Kayla

Je kind verliezen is natuurlijk de grootste nachtmerrie van elke ouder. In Amerika is echter een wonder gebeurd: na een vermissing van zes jaar, heeft de vader van Kayla Unberhaun haar teruggevonden. Dankzij Netflix.

Moeder ontvoerder

Kyla's vader heeft in 2017 de volledige voogdij over zijn dochter. Moeder Heather moet het doen met bezoekrechten. Als Kayla bij haar moeder Heather op bezoek is, besluit ze het 9-jarige meisje mee te nemen. Wanneer de vader van Kayla haar de volgende dag wil komen halen, zijn moeder en dochter spoorloos verdwenen. Er wordt direct een grote zoekactie gestart om het meisje terug te vinden. Jarenlang is er geen spoor te bekennen van Kayla of haar moeder Heather. Toch blijft haar vader volhouden.

'Unsolved Mysteries'

Mede door zijn inzet komt het verhaal in de Netflixserie 'Unsolved Mysteries' voorbij. In deze serie wordt het verhaal van Kayla verteld in de aflevering 'Ontvoerd door een ouder'. Ook geeft het Amerikaanse National Center for Missing and Exploited Children (NCMEC) een foto vrij. Op deze afbeelding laten onderzoekers zien hoe zij denken dat Kayla er op 15-jarige leeftijd uitziet.

Wat blijkt? De Netflixserie en de foto leiden tot een grote doorbaak. Een winkelmedewerker in Asheville herkent Kayla na het zien van de Netflix-show. Niet lang erna pakt de politie Kayla's moeder op. Ze wordt verdacht van kinderontvoering en zit op dit moment vast.

De inmiddels 15-jarige Kayla is na zes jaar eindelijk weer herenigd met haar vader.

Misdaad
  • De Telegraaf, RTL Nieuws
  • National Center for Missing and Exploited Children