Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Nog meer miljonairs in ons kleine kikkerlandje

Het aantal miljonairs in ons land is opnieuw toegenomen. Dit stelde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de vermogencijfers die zij binnen hebben. Het is al het zevende jaar op rij dat de miljonairs in Nederland blijven toenemen.

Geld

Het klinkt voor sommigen als een droom, maar voor steeds meer mensen in ons kleine land is het werkelijkheid geworden: een miljoen of meer als vermogen hebben. Heerlijk.

Eén op de vijfentwintig

Het CBS heeft de vermogens van Nederlandse huidhoudens van 2020 vergeleken met die van 2021. In het jaar 2020 telde ons kikkerlandje 32.000 huishoudens met een miljoen of meer in bezit. Een jaar later was dit aantal gestegen naar 317.000 huishoudens. Dit houdt in dat één op de 25 huishoudens zichzelf als miljonair mag beschouwen. Het doorsnee vermogen van deze mensen is dan wel weer gelijk gebleven, namelijk 1,6 miljoen. Alsof het niks is.

Wat doen deze mensen goed?

Ruim 60 procent van de miljonairs in ons land heeft een baan als belangrijkste inkomstenbron, zo meldt het CBS. De overige groep is grotendeels al met pensioen.

Van de huishoudens met een baan als inkomstenbron is bij twee derde de hoofdkostwinner zelfstandig. Zoals mensen uit de landbouw, hun vermogen zit vaak in panden, grond en de nodige machines. Naast de landbouwsector zijn ook zelfstandigen uit de financiële dienstverlening en onroerend goed succesvol.

Slechts 22 procent van de miljonairs is ergens in dienst. Een derde is met pensioen. Vooral in Laren en Bloemendaal zijn de rijke stinkerds te vinden. Drie op de tien van deze huishoudens mag zich miljonair noemen.

Lifestyle
  • NOS
  • Unsplash