Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Ex over mishandeling door Dean Saunders: 'Blauwe ogen, jukbeen gebroken, kaak gebroken'

'Het was gewoon duidelijk dat hij sloeg'

Dean Saunders

In het programma Goud Zuid, over zes vrouwen die in de chique Amsterdamse wijk Oud-Zuid wonen, vertelt Jamie Faber (37) over een duistere periode. Faber was jaren geleden samen met Dean Saunders, de zanger die in 2011 de talentenshow Popstars won. Uiteindelijk vluchtte Faber met hun zoon London naar een Blijf van m'n Lijf-huis.

Ernstige mishandeling

De reden daarvan waren de ernstige mishandelingen door Saunders, vertelt Jamie. "Op een gegeven moment was het gewoon wel duidelijk. Ik had gewoon echt blauwe ogen, jukbeen gebroken, kaak gebroken, weet ik veel wat ik allemaal had."

Toch was de beslissing om bij de zanger weg te gaan, geen makkelijke. "Het was gewoon duidelijk dat hij sloeg", zegt de Goud Zuid-vrouw. "Maar niemand kan tegen jou zeggen: ga bij hem weg. Dat is echt iets wat vanuit jezelf moet komen."

Veroordeling

Uiteindelijk werd Dean Saunders in augustus 2014 opgepakt. Vier jaar later kreeg de Popstars-winnaar in hoger beroep 18 maanden cel (waarvan 6 voorwaardelijk) opgelegd voor brandstichting en mishandeling. De rechter achtte het bewezen dat Saunders met brandspiritus de auto van zijn toenmalige schoonvader in brand had gestoken en Jamie Faber een gekneusde kaak had geslagen.

In een recent interview met de Telegraaf zegt Saunders zijn leven inmiddels weer op de rit te hebben. Hij richt zich naar eigen zeggen vooral op zijn gezin en zijn tattooshops.

Nieuws
  • Shownieuws, NH Nieuws
  • NL Beeld / BrunoPress