Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Kerk houdt biker-dienst om motorclub te zegenen, leidt tot ernstig ongeluk

Dat motoren tweewielige moordmachines zijn is algemeen bekend. Dit leidt regelmatig tot grote vreugde bij mensen die op een lijst staan voor orgaandonatie, maar de naasten van motorrijders hebben minder geluk. Een kerk in de Amerikaanse staat Pennsylvania heeft zondag een bijzondere kerkdienst gehouden voor zogeheten ‘bikers’. Honderden motorliefhebbers kwamen erop af, maar voor een aantal verliep de zondag niet bepaald gezegend…

Motoren

Afbeelding ter illustratie.

De Blessing Of The Bikes-dienst is een begrip in West Moreland, Pennsylvania. Van heinde en verre komen christelijke motorrijders op de kerkdienst af om zich te laten zegenen. Als de zegeningen zijn uitgesproken, wordt door een orkest van doedelzakken het Amerikaanse volkslied gespeeld en zwaaien kerkgangers de motoren uit. De bikers trekken er dan gezamenlijk op uit voor een tochtje in het mooie lenteweer. Dat tochtje ging, ondanks de zegeningen, helemaal mis.

Vier gewonden

Drie motorrijders die net de kerkdienst hadden verlaten, rekenden zich iets te rijk na de ‘blessing’ van de voorganger. Bij een gevaarlijke inhaalactie kwamen ze ten val. De drie raakten, net als een vierde biker, gewond. In plaats van een vrolijk ritje werd het een ritje naar het ziekenhuis.

Het was niet de enige crash die middag. Even verderop raakte ook nog een 67-jarige motorrijder ernstig gewond bij een ongeluk. Deze biker moest met een traumahelikopter naar het ziekenhuis worden gebracht. Het is niet bekend of ook deze motorrijder aanwezig was tijdens de kerkdienst.

Nieuws
  • TribLive
  • Unsplash