Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Wetenschapper: sokken aanhouden tijdens de seks stimuleert orgasmes

Koude voeten zijn zelfs net zo afleidend als de televisie aan laten tijdens je wippie! Dat moeten we natuurlijk niet hebben. Die sokken blijven vanaf nu aan.

Sokken in bed

Sommige mensen hebben er écht een hekel aan, sokken aan in bed. Daarnaast zijn er ook een heleboel die juist helemaal niks hebben met van die koude pootjes. Nu heeft wetenschapper Gert Holstege onderzoek gedaan naar sokken en orgasmes. Super handige info, Gert, thanks!

Amygdala en prefrontale cortex

Als je hier nog nooit eerder van hebt gehoord, geen paniek. Wij zelf ook niet. De amygdala en prefrontale cortex zijn delen in je hersenen. Weer wat geleerd. Maar wat veel interessanter is, is dat in deze delen van je hersenen angst ontstaat en wordt gereguleerd. Deze emotie heb je natuurlijk liever niet tussen de lakens. En sokken blijken hiervoor de oplossing!

Sokken zorgen ervoor dat jij je fijn en warm voelt. Dit zorgt er dan vervolgens weer voor dat je amygdala en prefrontale cortex worden gekalmeerd. Lang verhaal kort: gewoon aanhouden die handel.

Doorbloeding

Naast een positieve invloed op de hersenen is het ook goed voor de doorbloeding. Deze wordt namelijk gestimuleerd doordat je sokken aan hebt. Dit zorgt er dan weer voor dat je bloedvaten in je voeten wijder worden.

Waar die sokken wel niet allemaal goed voor zijn. Uitproberen maar!

Lifestyle
  • FEM-FEM, RSVP Live
  • Adobe Stock (Andrey)