Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Teddybeer met bedrading zorgt voor ontruiming Tweede Kamergebouw

Op donderdagmiddag is het gebouw van de Tweede Kamer in Den Haag ontruimd. Er zou iets zijn aangetroffen in de postkamer van het gebouw, meldt het AD. Alle aanwezigen, waaronder kamerleden, moesten het gebouw spoedig verlaten.

Wilders

Er waren vandaag wat rumoerige geluiden te horen in de Tweede Kamer, en dat was niet eens tijdens een speech van Thierry of Geert. Nee, het gebouw moest namelijk ontruimd worden vanwege een – jawel – teddybeer. De ontruiming was live te zien, door een stream in de Thorbeckezaal. De vergaderingen in de commissiezalen werden geschorst. Het rondetafelgesprek over digitalisering werd om deze reden "wegens calamiteit in de aanpalende zaal” geschorst, vertelde de voorzitter.

De woordvoerder van de Tweede Kamer wilde er niet veel over kwijt. Ingangen werden afgesloten, de parkeergarage was niet meer bereikbaar en een deel van het gebouw werd ontruimd. Er was veel politie en marechaussee aanwezig.

“De omgeving is afgezet en onder meer het Team Explosieven Veiligheid doet onderzoek”, aldus de politie Den Haag.

Teddybeer

Het pakketje bleek geadresseerd te zijn aan Wilders. Hij komt donderdagmiddag zelf met een Tweet op zijn veelgebruikte platform: “Pakketje met teddybeer en bedrading aan mij geadresseerd bezorgd in de postkamer van de Tweede Kamer. Gelukkig zonder explosief maar gezellig is anders.

Het is niet de eerste keer dat er een verdacht pakketje wordt gevonden in de Tweede Kamer in Den Haag. Het pand is weer vrijgegeven. De politie heeft het verhaal van Wilders niet bevestigd.

UPDATE: Wilders heeft zijn bericht moeten corrigeren, omdat het leek te gaan om een onschuldig cadeautje. "Iemand stuurde me met goede bedoelingen een stoffen kat als 'deurstopper' toe."

Geert wordt al jaren streng beveiligd en daarom wordt zijn post altijd door een scanner gehaald. Zo werd er twee jaar geleden wel een pakketje met kwade bedoelingen naar Wilders gestuurd. Die afzender is getraceerd en werd veroordeeld tot een werkstraf.

Gelukkig was het deze keer gewoon met goede bedoeling en heeft Geertje er een mooie deurstop bij!

Nieuws
  • AD, RTL Nieuws, de Telegraaf
  • NL Beeld / Regiofotografie