Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Drugsbaron Piet W. blijft langer vastzitten wegens witwassen   

Op donderdag 30 maart zou de 54-jarige Piet W. nog worden vrijgelaten, maar op het laatste moment ging dat niet door. W. werd namelijk aangehouden op verdenking van witwaspraktijken.

Piet W.

Donderdagmiddag is bekendgemaakt dat W. nog zeker 90 dagen langer vast blijft zitten op verdenking van witwassen. Dit zou zijn gebeurd in de periode van 1 januari 2018 tot 10 oktober 2022. Het zou hierbij gaan om miljoenen euro’s.

Eerder werd Piet W. al aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij cocaïnehandel en twee liquidaties. Op 18 september 2019 werd voormalig profvoetballer Kelvin Maynard (32) omgelegd in Amsterdam. Vlak daarna werd de 23-jarige Genciël Feller op Curaçao doodgeschoten op 2 december in hetzelfde jaar. Het motief voor deze twee liquidaties zou een cocaïne diefstal zijn. Het zou hierbij gaan om 400 gram coke.

Toch oordeelde de rechter iets meer dan een week geleden dat er niet genoeg bewijs was om W. langer vast te houden in die zaak. Voordat hij echter op vrije voeten werd gesteld, werd Piet W. alsnog aangehouden. Dit wegens de verdenkingen van witwassen. Daarnaast vreest het OM dat hij zou vertrekken naar het buitenland. De rechtbank gaat hierin mee en stelt dat W. de komende 90 dagen in ieder geval nog achter de tralies zal doorbrengen.

Eerdere veroordeling Piet W.

In 2014 werd Siegfried, roepnaam 'Piet', in Rotterdam veroordeeld tot zeven jaar cel. De destijds 45-jarige W. had volgens de aanklagers jarenlang leidinggegeven aan een enorm cocaïnesyndicaat. Deze criminele organisatie wordt omschreven als een heuse 'multinational' die 'wereldwijd opereerde', aldus het OM. De groep zou vooral grote partijen coke opkopen in Zuid-Amerika, om ze vervolgens via Afrika Europa in te smokkelen.

Misdaad
  • De Telegraaf, Crimesite