Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Zien: Franse staatssecretaris in Playboy

Binnenkort D66-staatssecretaris Alexandra van Huffelen op de Nederlandse editie?

Playboy

Oe la la, mademoiselle Marlène Schiappa, Staatssecretaris voor Gelijke Kansen tussen Mannen en Vrouwen in Frankrijk, staat deze week op de cover van de Franse Playboy. En dat brengt heel wat teweeg in het land der stokbroden en fijne wijn.

In eerste instantie waren er twijfels toen de nieuwe Playboy-babe bekend werd gemaakt. Want was het pikante nieuwtje geen 1 aprilgrap? Ook de Fransen trekken immers de grapjas en lolbroek uit de kast op de eerste van deze maand - daar heet dat poisson d'avril, oftewel: aprilvis, naar de gewoonte om een papieren vis op de rug van een nietsvermoedend persoon te plakken.

Het is heus

Maar nee, geen grap: Marlène Schiappa heeft daadwerkelijk voor de camera van een Playboy-fotograaf gestaan. En dat leverde onderstaande plaat op.

Komende donderdag ligt de betreffende editie in de winkel, dus het is even afwachten hoe de politica op de andere foto's poseert. Poedeltjenaakt? Dat sowieso niet, maar alsnog is (het preutse deel van) Frankrijk in rep en roer. Schiappa zou van tevoren namelijk geen toestemming hebben gevraagd. Ook zou de staatssecretaris inmiddels gebeld zijn door premier Élisabeth Borne, die de actie naar verluidt heeft bestempeld als "niet gepast". Of de halfnaakte staatssecretaris daar zich ook maar iets van aantrekt, valt echter te betwijfelen.

Tot slot: welke Nederlandse politica zou u graag eens op de cover van Playboy zien? Suggesties kunnen in de comments op Facebook.

UPDATE:

De cover blijkt 'fake news' te zijn. Schiappa staat wel op de Playboy, maar met een veel minder pikante foto dan de verspreide cover. De sexy fotoshoot van de politica is gePhotoshopt door twitteraar 'Jack Blag', bij wijze van 1-aprilgrap. Na publicatie is de afbeelding een eigen leven gaan leiden. Zo ook bij ons op de site.

Entertainment
  • GeenStijl, de Telegraaf
  • NL Beeld / BrunoPress