Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Zien: familie demente Bruce Willis deelt emotionele beelden op verjaardag

Actieheld Bruce Willis werd afgelopen weekend 68. Een mooie leeftijd, maar toch was het voor zijn familie een dag met een dubbel gevoel. Het is de eerste verjaardag sinds bij de acteur uit onder andere Die Hard en Armageddon de diagnose dementie werd vastgesteld. Willis’ vrouw en dochter beschrijven de dag dan ook als een met zowel vreugde als rouw.

Zien: familie demente Bruce Willis deelt emotionele beelden op verjaardag

In 2022 werd bekendgemaakt dat Bruce definitief stopte met acteren omdat hij last zou hebben van afasie, een aandoening die het moeilijker maakt om te praten. In februari van dit jaar werd hem de diagnose ‘frontotemporale dementie’ gegeven, een vorm van dementie die naast vergeetachtigheid veel invloed heeft op gedrag, stemming en het begrijpen van taal.

Op Instagram deelt Willis’ vrouw Emma regelmatig updates over het verloop van de ziekte. Ook geeft ze een inkijkje in hoe het is om je partner langzaam te zien verslechteren. Op zijn verjaardag deed ze een boekje open over de emoties die bij zo’n ‘feestdag’ komen kijken.

“Zoals je ziet aan mijn opgezwollen ogen, heb ik veel gehuild”, begint ze. “Ik krijg vaak opmerkingen over hoe sterk ik mezelf staande houd, maar ik heb geen keuze. Ik voed ondertussen ook twee kinderen op. Maar ja, ik heb iedere dag momenten van verdriet. Zeker vandaag, op de verjaardag van mijn man.” Emma deelde als eerbetoon aan de zieke acteur een filmpje met privébeelden van Bruce.

Ook actrice Demi Moore deelde een video van de verjaardag van de actiefilmster. Op de video is te zien hoe Bruce de kaarsjes op zijn verjaardagstaart uitblaast. Het was een appeltaart, vertelde Willis’ vrouw Emma eerder op Instagram. Ze had eerst pompoentaart gemaakt, omdat dit altijd zijn favoriet was. Toch was het volgens Emma een “no-go”: Bruce vond het niet meer lekker.

Lifestyle
  • NL Beeld/BrunoPress