Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Ali B vervolgd na melding Ellen ten Damme: 'Het zou gaan om verkrachting'

Ali B heeft de beschuldigingen van de zangeres altijd ontkend. Het ging volgens hem enkel om wat onschuldig 'geflirt en gezoen'.

Ali B

Ali B wordt vervolgd naar aanleiding van het Voice-schandaal. Dat werd gister al duidelijk, toen het OM een update gaf over de zaak rondom de vermeende zedenmisdrijven door betrokkenen van de talentenshow. De zaak Borsato wordt wegens gebrek aan bewijs geseponeerd, maar zowel de ex van Linda de Mol Jeroen Rietbergen en Ali B. worden wel vervolgd.

Bij Rietbergen gaat het om een aangifte van verkrachting en bij Ali B gaat het om twee aangiftes van verkrachting en één van aanranding. Vandaag is duidelijk geworden dat een van de zaken tegen B. om Ellen ten Damme draait.

Verkrachting

Ten Damme heeft echter nooit aangifte gedaan tegen Ali B. Wel deed ze melding bij de politie van een nare ervaring die ze had met B. Dit zou gebeurd zijn in 2014, toen ze te gast was in zijn programma Ali B en de Muziekkaravaan. Die melding is voor het Openbaar Ministerie blijkbaar dermate gewichtig dat ze tot vervolging overgaan.

Wat er zich precies heeft voorgevallen in 2014 heeft de zangeres nooit verteld. Wel dat ze kwaad en in de war was. Ook noemde ze Ali B. 'een lul' en liet ze weten dat hij zich zwaar zou hebben misdragen. Ten Damme in april 2022: "Hij spoort echt voor geen meter en daar heb ik dus ook een verhaal over."

Justitie spreekt volgens het AD over 'een zedenfeit', maar 'het zou gaan om verkrachting', aldus diezelfde krant.

'Wat geflirt en gezoend'

Ali B. heeft de aantijgingen altijd ontkend. Zowel wat er rondom The Voice gebeurd zou zijn, als de beschuldigingen van Ellen ten Damme. Volgens de rapper zouden de twee destijds 'wat geflirt en gezoend' hebben. Alles op vrijwillige basis.

De gevallen knuffel-Marokkaan in april 2022: "Als ze (Ellen ten Damme, red.) mij zo’n lul vindt, waarom vraagt ze mij in 2018 dan persoonlijk om naar haar show in Carré te komen, en waarom nodigt ze mij in 2020 uit in haar kleedkamer in Apeldoorn waar we vervolgens een uur lang met elkaar lachen, knuffelen en goede gesprekken hebben? Ik snap er echt niks van."

Misdaad
  • AD
  • NL Beeld / BrunoPress