doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Hoe het leasen van een auto de droom van elke autoliefhebber kan waarmaken

Als autoliefhebber wil je natuurlijk rondrijden in de dikste auto’s. Toch is dit voor velen simpelweg een droom, aangezien het budget het vaak niet toelaat. Maar laat jouw droom niet in duigen vallen, want er bestaat een slimme manier om tóch in die vette auto rond te kunnen rijden. Je kunt namelijk een auto leasen. Hieronder vertellen we je meer.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-6418b8fe17955 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6418b8fe17955 img{#fig-6418b8fe17955 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-6418b8fe17955 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6418b8fe17955 img{#fig-6418b8fe17955 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-6418b8fe17955 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6418b8fe17955 img{#fig-6418b8fe17955 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-6418b8fe17955 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6418b8fe17955 img{#fig-6418b8fe17955 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}leasen

Laat jouw autodroom werkelijkheid worden

Het kopen van die ene dikke wagen is wellicht voor jou niet haalbaar. Maar misschien kun je wel overwegen om deze auto te gaan leasen. Wanneer je een auto gaat leasen, betaal je een maandelijks bedrag om in de auto te kunnen rondrijden. Je hoeft dus niet meteen een fortuin neer te leggen, waardoor het veel laagdrempeliger en aantrekkelijker wordt om in een mooie wagen te kunnen rijden.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Geniet van verschillende auto’s

Naast dat leasen ervoor zorgt dat jij kunt rijden in jouw droomauto, wordt het ook heel eenvoudig om regelmatig van auto te wisselen. Dit voordeel heb je als je de auto leaset op basis van operational lease, waarbij je na het leasecontract de auto weer moet inleveren bij de leasemaatschappij. Het einde van het leasecontract betekent dat je weer een andere leaseauto uit kunt zoeken waar jij gedurende een periode van kunt genieten.

Ontdek welke auto bij jou past

Wil jij een auto leasen, maar twijfel je nog tussen een aantal modellen? Twijfel niet langer, want met leasen kun je gewoon ontdekken welke auto nou écht bij jou past en welk model jou het meest aanspreekt. Kies bijvoorbeeld eerst voor een elektrische wagen zoals de snelle Tesla Model 3 of de Polestar 2. Ben je na het leasecontract benieuwd naar iets anders? Dan kun je gewoon weer een nieuw leasecontract afsluiten. Wat dacht je van het besturen van een Lamborghini, Jaguar of Porsche? Jouw droomauto is nog nooit zo dichtbij geweest, want leasen maakt het allemaal mogelijk voor je – dit is natuurlijk wel afhankelijk voor welke leasevorm je kiest.

Verschillende leasevormen

Er bestaan meerdere leasevormen met elk hun eigen voordelen. Hieronder sommen we ze voor je op.

1. Operational lease

We benoemden net al kort de leasevorm operational lease. Bij operational lease lever je na de leasemaatschappij de auto weer gewoon in, zodat je bij het einde van jouw contract weer een nieuwe wagen kunt uitzoeken. Bij operational lease betaal je een maandelijks bedrag, waarbij alle kosten van de auto worden gedekt. Denk daarbij aan onderhoudskosten en de wegenbelasting. Alleen voor de brandstofkosten, parkeerkosten en eventuele boetes moet je zelf opdraaien.

2. Financial lease

Financial lease is iets anders dan operational lease. Waar je bij operational lease de auto gewoon weer moet inleveren, hoeft dat bij financial lease niet. Met financial lease ben jij namelijk op economisch gebied al eigenaar van de auto. Dat betekent wél dat je voor de kosten zoals het onderhoud en de wegenbelasting zelf moet opdraaien. Na afloop van het contract, als je alle kosten hebt voldaan, ben je ook juridisch eigenaar van de auto. Bovendien heb je bij financial lease ook recht op fiscale voordelen, zoals terugvordering van de btw. Dat maakt financial lease een aantrekkelijke leasevorm.

3. Private lease

Operational en financial lease zijn leasevormen uitsluitend voor zakelijke rijders. Als je als particulier een auto wil leasen, dan kom je al gauw uit bij private lease. Bij private lease betaal je een maandelijks bedrag aan de leasemaatschappij zodat jij kunt rijden in de auto van jouw dromen. In dit bedrag zitten ook de kosten voor onderhoud en wegenbelasting inbegrepen. Je betaalt dus ook hierbij alleen maar voor de brandstof, parkeerkosten en eventuele boetes. Na het leasecontract lever je de auto weer in bij de leasemaatschappij.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met 123lease.nl

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws