Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Politie waarschuwt voor Koekiemonster: ‘Valt ouders met jonge kinderen lastig’

De blauwe veelvraat blijkt een ongelofelijke engerd.

Koekiemonster

Kinderhelden die van hun voetstuk vallen, het lijkt een patroon. Na de gruwelijke feiten die aan het licht kwamen over de Britse Jimmy Savile en meer recent de fall from grace van Karbonkel, waarschuwt de politie van Santa Cruz nu over Koekiemonster uit Sesamstraat. De blauwe veelvraat blijkt een ongelofelijke engerd.

Oké oké, het gaat niet om de daadwerkelijke koekjesliefhebber uit de beroemdste straat van televisie. Noch over de poppenspeler die de rol van Koekiemonster vertolkt. Toch is iemand die gekleed gaat als de kindervriend onderwerp van gesprek in het Californische stadje Santa Cruz. De politie heeft via Facebook zelfs opgeroepen zo ver mogelijk uit de buurt te blijven van deze ‘creep’.

Diverse mensen die afgelopen week benaderd zijn door een man in een Koekiemonster-kostuum hebben verontrust de politie gebeld. De man gaf bezoekers van het strand een akelig gevoel. Volgens de politie werden vooral gezinnen met jonge kinderen die een dagje kwamen uitwaaien benaderd door de figuur. Hij probeerde de ouders geld af te troggelen om vervolgens met de kinderen op de foto te willen. Brrrr…

Viespeuk

De politie zegt op de hoogte te zijn van de identiteit van de man. Het gaat om Adam Sandler. Nee, niet de gelijknamige acteur uit verschillende comedy-blockbusters. Sandler is een bekende van de wouten. Hij zou op meerdere plekken in de VS dergelijke misdragingen hebben vertoond in de buurt van jonge kinderen.

De politie waarschuwt ouders met jonge kinderen voor het “zorgwekkende” gedrag van de man. In gesprek gaan wanneer de man je benadert is een direct risico, schrijft de politie op Facebook. Mensen bij wie de Koekiemonster-man over de schreef gaat, wordt opgeroepen zich te melden.

Misdaad
  • Santa Cruz Police