Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Mars krijgt boete omdat twee medewerkers in vat met chocolade zijn vallen

Werken bij een chocoladefabriek? Dat klinkt ons als muziek in de oren. Toch kan dat in de realiteit flink tegenvallen, vooral als je ongelukkig ten val komt. Dit gebeurde ook bij Mars Wrigley, en zijn ze daarom beboet door de Amerikaanse autoriteiten.

Mars Wrigley

In de VS is Mars Wrigley, het moederbedrijf van onder andere Twix, Snickers, Maltesers en M&M's, beboet gehad vanwege een incident waarbij twee personeelsleden in een vat chocolade zijn gevallen. Het bedrijf moet daarom ruim 14.500 dollar (zo'n 13.500 euro) betalen aan de Amerikaanse autoriteiten.

Het incident gebeurde in juni vorig jaar, in een fabriek in het stadje Elizabethtown in de staat Pennsylvania. Tijdens onderhoudswerk vielen twee medewerkers in een vat dat voor de helft gevuld was met chocolade. Uit het vat komen ging alleen niet zo makkelijk, en moesten de twee uit hun positie werden bevrijd door het vat aan de onderkant open te snijden. Beiden medewerkers zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Het verhaal krijgt echter nog een staartje, want volgens de Amerikaanse toezichthouder OSHA waren de twee medewerkers niet bevoegd om in de tanks te werken. Daarnaast hadden ze ook niet de juiste training gehad.

Nieuws
  • NU.nl
  • Unsplash, Denny Müller