Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Verijdelde aanslag in West-Vlaanderen: ook Nederlandse vrouw aangehouden

Zaterdagmiddag is een 46-jarige man opgepakt wegens mogelijke plannen om een aanslag te plegen tijdens de Miss België-verkiezing in De Panne. De man had meerdere wapens bij zich en was in het gezelschap van een Nederlandse vrouw.

verijdelde aanslag

Zaterdagmiddag rond 17.30 heeft de Belgische politie de 46-jarige Peter C. aangehouden op de parkeerplaats van de Miss België-verkiezing, dit bevestigt het Belgisch Openbaar Ministerie in een persbericht. De man bleek in het bezit te zijn van meerdere handvuurwapens en een kogelwerend vest. Een van de wapens had de verdachte op zak, de rest trof de politie aan in de huurauto van Peter C.

„Uit het onderzoek is gebleken dat hij waarschijnlijk een aanslag wilde plegen tijdens de verkiezing van Miss België die even later in Plopsaland zou plaatsvinden”, deelt de woordvoerder van het federaal parket. Wat de beweegredenen van de man zijn, is niet bekend.

Ook Nederlandse opgepakt

Peter C. was in het gezelschap van een Nederlandse vrouw, zo weet het Nieuwsblad. Ook zij is door de politie opgepakt en inmiddels verhoord. Of de vrouw op de hoogte was van de plannen van Peter C. is onbekend. "Het is absoluut niet duidelijk of de vrouw afwist van de plannen", liet de woordvoerder weten. Ook bleek de Nederlandse geen relatie te hebben met Peter C. Volgens de woordvoerder ging het om "een vriendin".

Zowel de man als de vrouw zullen vandaag of maandag voor de onderzoeksrechter verschijnen. Die zal bepalen of de twee langer vast worden gehouden.

Op Twitter bedankt Annelies Verlinden, de Belgische minister van Buitenlandse Zaken, de politie voor het adequate optreden en stelt ze dat een mogelijke aanslag is verijdeld.

De Miss België-verkiezing moest gisteravond met een uur worden uitgesteld. De politie heeft de locatie ontruimd voor doorzoeking. Rond 21.30 werd de zaal vrijgegeven en kon de verkiezing plaatsvinden.

Nieuws
  • Nieuwsblad, Twitter, Telegraaf
  • iStock