Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Ouders laten baby achter op luchthaven en checken zelf wel in

Medewerkers van de luchthaven op Tel Aviv stonden met open mond te kijken toen Belgische ouders incheckten op het vliegveld, maar hun kind achterlieten. De ouders zouden geweigerd hebben om extra te betalen voor hun telgje, en lieten hem daarom achter.

Baby vliegveld

Afbeelding boven ter illustratie, niet de baby uit het verhaal.

*De Israëlische autoriteiten hebben een andere lezing van het verhaal. Update onderaan het artikel.

Twee Belgische ouders vlogen met RyanAir vanuit Tel Aviv terug naar Brussel. Bij de check-in werd het stel gevraagd om 25 euro extra te lappen voor hun kindje, zodat ze die op schoot mochten houden tijdens de vlucht.

Dit vonden ze echter te duur en ook voor een extra stoel wilden ze geen knaken aftikken, zo meldt de Daily Mail. Kortom, de Belgen gedroegen zich als... jawel, Nederlanders! Na het gekibbel over poen zouden de ouders ruzie hebben gekregen en zonder hun kindje naar de gate zijn vertrokken.

Ouders aangehouden

"Alle medewerkers waren geschokt, zoiets hebben we nog nooit meegemaakt", zegt de baliemanager van Ryanair. "We konden niet geloven wat we zagen."

Zijn baas vertelt aan de Britse krant Metro dat de ouders nog op tijd zijn tegengehouden op het vliegveld. "De passagiers die van Tel Aviv naar Brussel wilden vliegen, verschenen bij de balie zonder een ticket voor hun kind", zegt hij. "Vervolgens lieten ze het kind achter bij de balie en gingen zelf verder door de security. Ons personeel heeft toen de beveiliging van het vliegveld opgeroepen. De ouders zijn toen een halt toegeroepen. Nu is het een zaak van de lokale politie."

Of het stel een straf opgelegd krijgt, is nog niet bekend. De baby is in ieder geval nog niet oud genoeg om te beseffen wat er is gebeurd. Zo wel, dan worden het ongetwijfeld povere vader- en moederdagcadeautjes de komende decennia. En terecht.

*Update 3 februari 2022 11:00:

Inmiddels zijn er meerdere reacties op het bizarre verhaal komen bovendrijven. Allereerst zou het niet gaan om een Belgisch stel, maar om een Belgische en Britse man. Ook zou om een kind van ouder dan twee jaar gaan, niet om een baby. Maar ook de rest van de informatie klopt niet, meldt de Israëlische politie. Zo zou de video die rondgaat op social media misleidend zijn en een vertekend beeld geven van de situatie.

Uit een statement van de Israëlische politie: "Uit een uitgevoerd onderzoek bleek dat er geen sprake was van een dergelijke gebeurtenis en dat de video genomen is vanuit een hoek die de ouders – die eigenlijk nog bij hun baby waren – niet laat zien”, zegt een woordvoerster van de politie.

Hoe het verhaal toch op deze manier naar buiten is gekomen, inclusief statement van de Ryanair-medewerker, is niet bekend.

Bizar
  • T&W
  • iStock