Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Dennis Schouten dagelijks bedreigd: ‘We komen naar je huis!’

De Roddelpraat-man is de laatste tijd al een paar keer verhuisd.

Dennis Schouten

Dennis Schouten en Jan Roos werden (en worden) uitgekotst door 'Hilversum', maar maken tegenwoordig op eigen houtje furore met RoddelPraat. In het YouTube-programma zagen ze aan de stoelpoten van BN'ers, zeiken ze alles en iedereen af (inclusief zichzelf) en brengen ze met enige regelmaat heuse 'scoops' naar buiten.

Hun online kanaal groeit dan ook gestaag door en inmiddels worden de wekelijkse afleveringen honderdduizenden keren bekeken. Ze organiseerden zelfs een RoddelPraat-feest en door heel Nederland lopen er fans in hun merchandise. Maar dat het 'duo of doom' niet alleen vrienden maakt, moge duidelijk zijn.

Ook vijanden

Zo vochten ze een ruzietje met Famke Louise uit in de rechtszaal en werden ze gedagvaard door ene J. de Mol. Maar ook minder bekende Nederlanders laten regelmatig weten dat ze het niet zo hebben op RoddelPraat, zo laat Schouten weten in een dubbelinterview samen met Jan Roos in Metro Nieuws.

Het nieuwsplatform vroeg het stel naar het afgelopen jaar; de relletjes, het succes, de media-boycot vanuit de mainstream media, de negatieve gevolgen van het succes.

Dagelijks bedreigingen

Een van die nare bijkomstigheden zijn de bedreigingen. Bijvoorbeeld nadat Sander Schimmelpenninck iets had getweet over een geplande Op1-aflevering waar Dennis zou aanschuiven - die uitnodiging werd daarna ineens last-minute ingetrokken.

"Er zijn iedere dag wel een paar gekken die berichten sturen. ‘We komen naar je huis!’ Of je adres op bepaalde sites neerzetten. Het is wat het is", zegt Dennis. "Ik heb tijdelijk in een huis in Enschede gewoond, met de voordeur aan de straat. Dat vond ik minder prettig. Als ik kabaal hoorde, ging ik wel kijken."

Inmiddels heeft hij de woning ingeruild voor een appartement in Enschede. Minder risico's, iets meer veiligheid. Daar voelt de Tukker zich toch wat meer op z'n gemak.

"Het hoort er een beetje bij", stelt Schouten. "Er zijn zoveel mensen die bedreigd worden. Je komt misschien één of twee keer in leven in de positie dat je denkt: ‘Nu moet ik een sprintje trekken.’ Maar dan moet je dit niet gaan doen."

Bovendien hebben de meeste 'toetsenbordridders' niet zo'n grote muil in het echt, denkt de RoddelPraat-presentator. Maar, "misschien denk je er anders over als je een keer goed in elkaar geslagen wordt", voegt hij eraan toe.

Stoppen?

Aan stoppen denken Roos en Schouten in ieder geval niet. Evenmin aan verdergaan met de rem erop. Zolang YouTube de mannen tolereert en het volk blijft kijken, zal de RoddelPraat-trein door blijven jakkeren. Ook in 2023.

Entertainment
  • Metro Nieuws
  • EM-Press/Patrick van Emst / Brunopress.nl