Deze trends voor herenkleding zien we in 2023 terug

Van luxe loungewear en denim, tot het klassieke witte overhemd; welke trends komen terug volgend jaar?
@media (max-width: 679px){#fig-65767a240a518 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65767a240a518 img{#fig-65767a240a518 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-65767a240a518 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65767a240a518 img{#fig-65767a240a518 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-65767a240a518 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65767a240a518 img{#fig-65767a240a518 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-65767a240a518 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65767a240a518 img{#fig-65767a240a518 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}herenkleding

Nu het nieuwe jaar weer bijna voor de deur staat, is het interessant om eens te kijken naar de nieuwste trends op het gebied van herenkleding voor 2023. Er zijn namelijk steeds meer mannen in Nederland die modebewust zijn.

Voor 2023 zien we allerlei trends voor mannen, waarbij denim een belangrijk materiaal is en waarbij we vaak kiezen voor kwalitatieve outdoorwear. In dit artikel vertellen we je graag meer over de modetrends voor mannen in het nieuwe jaar.

Denim is een van de belangrijkste trends in 2023

Een van de trends die we bijvoorbeeld nu al zien op de catwalks en in de diverse lookbooks is die van denim. Denim is een materiaal dat we massaal in de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw droegen. Door het duurzame karakter, de stevige stof en de comfortabele pasvorm is het niet heel gek dat we het dit jaar weer terug gaan zien. Voor mannen is er bijvoorbeeld een grote diversiteit aan denim items voor 2023 terug te vinden. Naast de standaard spijkerbroek kiezen we dit jaar massaal voor de 'net andere' look.

Waar je zoal aan moet denken? Simpel: aan denim on denim, dus spijkerblouses en spijkerjasjes op spijkerbroeken, aan tuinbroeken van denim, aan lange spijkerjassen en zelfs schoenen gemaakt van denim. Hierbij is de uitvoering van de spijkerstof divers, maar komt het wel meestal in de herkenbare blauwe kleur van jeans terug. Wil je nog wat extra uitpakken binnen deze trend? Ga dan ook voor denim accessoires.

Luxe loungewear voor mannen waarbij stijl voorop staat

Als er iets is dat we van de lockdowns tijdens corona hebben geleerd dan is het wel dat je prima kunt functioneren in loungewear. Een Zoom-afspraak in je pyjamabroek? Geen probleem. Een dagje doorbrengen in je joggingsbroek en shirt? Waarom niet? Modeontwerpers spelen hierop in door dergelijke loungewear meer luxe en stijlvoller te maken zodat je het echt dagelijks kunt dragen en er zelfs mee naar kantoor kunt als je zou willen.

Waar je zoal aan moet denken? Simpel: pyjama-achtige blouses, zachte broeken en golvende broeken bij tops met dezelfde prints en kleuren. Ook wordt er veel gebruik gemaakt van zijdeachtige stoffen voor zowel broeken als tops waarbij je ze samen als een soort setje kunt dragen. Ook oversized items passen goed binnen deze trend. Combineer een een loungebroek met een oversized shirt of polo en je hebt een comfortabele look terwijl je er hartstikke gelikt uitziet.

Kwalitatieve outdoorwear als dagelijkse look

Wat opvallend is, is dat we naast deze stijlvolle loungewear juist een volledige kwalitatieve outdoorcollectie zien. Die twee staan misschien haaks op elkaar, maar passen allebei juist heel goed in deze tijdsgeest. Er zijn namelijk ook genoeg mannen die juist door de lockdowns en corona zin hebben om volop buiten te zijn en daarvan te genieten. In dat geval is deze modetrend voor herenkleding dé trend voor jou. Schaf in ieder geval een goede jas aan, bijvoorbeeld eentje van Woolrich, om het jaar mee door te komen.

Denk verder aan stoere broeken met zakken (heel veel zakken!), oversized sweaters met capuchon, shirts in natuurlijke tinten en met toffe outdoorprints, dikke sokken, cargo jeans, petjes en mutsen en andere accessoires die het buitenleven 'ademen'. Binnen deze trend zien we veel natuurlijke tinten en kleuren, waardoor alles goed met elkaar te combineren is. Felle kleuren blijven in 2023 sowieso even achterwege dus het is gemakkelijker om items te mixen en matchen.

Klassiek wit overhemd is een blijvertje

Tot slot nog een opvallende trend voor de gewone man. Wat dacht je ervan om het komende jaar gewoon te rocken in een item dat je waarschijnlijk gewoon al in de kast hebt liggen? Dat klinkt perfect, want dat betekent dat je vooral erg weinig moeite hoeft te doen voor het integreren van hippe trends in je eigen look. In 2023 staat het klassieke witte overhemd namelijk ook (gewoon weer) centraal in de trends voor herenkleding. Dat is niet zo vreemd, want met dit tijdloze item kun je ontzettend veel.

Klassieke witte overhemden zijn de basis voor een nette look voor werk, maar kunnen ook heel goed gedragen worden als je even de kroeg in gaat met vrienden. Daarbij is zo'n overhemd eenvoudig te combineren met een doodnormale jeans, maar ook met een stoere cargobroek of juist een nette pantalon. Daaronder draag je een paar brogues, sneakers of veterschoenen en je hebt een simpele, maar hippe look. Op die manier is hippe herenkleding voor iedere man toegankelijk; zelfs wanneer mode je helemaal niet interesseert.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met een commerciële partner