Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

De leukste sport trends van dit jaar

Tijdens de coronacrisis hadden we veel meer tijd dus zijn we meer gaan sporten. Daardoor zijn er een aantal nieuwe sporttrends ontstaan. Wat zijn deze nieuwe sporttrends? We bekijken het in dit artikel.

Sport trends

Padel

In andere landen zoals Spanje en Portugal was deze sport al een tijdje populair. Nu waait deze sport ook over naar Nederland. Padel is een mix tussen tennis en squash. Je speelt de sport twee tegen twee op een baan met glazen wanden. Doordat je de wanden gebruikt gaat het spel erg snel. Dit is een leuke sport om met een groep vrienden of met een bevriend stel te doen. Tijdens padel zul je veel rennen en in beweging zijn. Daarom is het belangrijk om goede sportkleding te dragen en goede sportsokken en schoenen. Sportsokken die goed ademen bij het sporten zijn de sportsokken van FALKE.

Indoor cycling

Een van de upcoming sporten dit jaar is indoor cycling. We verwachten dat de interesse in deze sport in 2022 alleen maar zal toenemen. Deze sport kun je uitoefenen in je eentje of met een sportmaatje. Bij indoor cycling fiets je op motiverende muziek. Hierdoor ontstaat een heerlijke workout die je een flinke energieboost geeft.

Hoelahoepen

Dit jaar is hoelahoepen weer helemaal hot. Gebruik een hoelahoep in combinatie met gewichten. Tijdens het hoelahoepen is je hele lichaam aangespannen en je buikspieren zijn hard aan het werk. Daarnaast train je je armen met gewichten. Als jij een mooi lichaam wilt met een strakkere taille, dan is deze sport voor jou!

Mini workouts

Deze trend is ontstaan tijdens de coronacrisis. Gedurende de dag doe je meerdere korte workouts, ook wel een mini-workout genoemd. Deze workouts kun je thuis uitvoeren en 15 minuten is al genoeg om een mini-workout uit te voeren. Zo haal je gedurende de dag voldoende beweging. Daarnaast is het een goede afwisseling tijdens je werkdag waarbij je doorgaans veel op een stoel zit.

Aquajoggen

Dit is een workout op muziek in het zwembad. Wissel lopen, fietsen en oefeningen om je spieren te versterken met elkaar af. Tijdens het aquajoggen draag je een speciale wetbelt waardoor je rechtop in het water blijft. Doordat het water weerstand biedt heb je meer kracht nodig. Zo train je je hele lichaam.

Mindful sporten

Dit is een combinatie van sporten en bezig zijn met je mind. Ook deze manier van sporten vindt zijn oorsprong in de coronacrisis. De holistische benadering van sport is een nieuwe trend. Je krijgt zo de kans om je te concentreren op het hier en nu terwijl je aan het sporten bent. Deze combinatie van sporten en bezig zijn met je mindset spreekt veel mensen aan.

High intensity training

Een high intensity training duurt ongeveer 20 tot 40 minuten en is een goede workout om na of tijdens je werk te doen. De trainingen zijn kort maar krachtig. Daardoor zijn ze makkelijk in te plannen in je drukke schema. Daarnaast zijn high intensity interval trainingen ook nog eens heel goed voor je gezondheid. Dit is zeker een trend die mag blijven.

Klimsporten

De laatste jaren worden klimsporten steeds populairder. Klimmen kun je zowel indoor als outdoor doen. Outdoor is natuurlijk het meest avontuurlijk. Indoor zijn er ook een hoop mogelijkheden. Zo kun je hoog klimmen, waarbij je vastzit met kabels. Je kunt ook kiezen voor boulderen. Boulderen is oplossingsgericht klimmen. Dit doe je op een minder grote hoogte, max 4,5 meter en zonder kabels voor de veiligheid. Op de grond liggen valmatten, mocht je vallen. Boulderen kun je alleen doen, maar ook met meerderen.

Personal training

Als je graag een doelgerichte training wil doen kun je veel hebben aan een personal trainer. Personal trainers maken schema’s die zijn afgestemd op jouw specifieke behoeftes. Daarnaast helpt een personal trainer je om gemotiveerd te blijven en je doelen op het gebied van fitness te behalen.

Hardlopen

Dit is een van de meest populaire sporten allertijden. Het is een makkelijke sport. Je trekt je hardloopschoenen aan en vertrekt. Tegenwoordig hebben we veel technische gadgets die je kunt gebruiken om het hardlopen voor jezelf leuker te maken. Meet bijvoorbeeld je hardloopafstanden op met een app. Zo kun je jezelf uitdagen om steeds weer wat verder te komen en blijf je gemotiveerd.

Sport
  • Unsplash, Pexels