Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

‘Vermoorde’ vrouw blijkt nog te leven, echtgenoot zat 7 jaar vast

Elk stel heeft wel eens ruzie, maar niet vaak verdwijnt daarbij een van beiden jarenlang van de aardbodem. Evenmin gebeurt het regelmatig dat de ander vervolgens jarenlang onterecht de gevangenis in moet. Het gebeurde wel in India, waar de politie in de provincie Rajasthan een bijzondere ontdekking deed.

Onschuldig

De Indiase politie heeft een vrouw ingerekend waarvan al zeven jaar eerder was vastgesteld dat ze vermoord was. De vrouw verdween in 2015 na een heftige ruzie met haar echtgenoot, Sonu S.

Kort na de vermissing van de vrouw vond de politie een stoffelijk overschot, dat door de vader van de vrouw onterecht werd geïdentificeerd als zijn dochter. Zonder uitgebreid onderzoek werden Sonu S. en zijn broer Gopal S. veroordeeld voor het ombrengen van de vrouw.

Scheiding

Het huwelijk van de toch-niet-vermoorde vrouw en S. was op zijn minst dubieus te noemen. Ze had mogelijk de man “erin geluisd”. Het huwelijk was nog geen jaar onderweg toen ze in scheiding lagen en zij alle grond en het geld van de man eiste. Toen Sanu S. dit weigerde, nam ze de benen.

Of het de bedoeling van de vrouw was om een moord te faken is onbekend. Ze wordt ondervraagd door de politie over de toedracht van haar verdwijnen. Sanu en Gopal S. zijn inmiddels vrijgelaten, nadat ze zeven jaar lang onterecht in de gevangenis zaten.

Wie de overleden vrouw, die onterecht als de verdwenen echtgenote werd geïdentificeerd, daadwerkelijk was zal men misschien nooit weten. Vrijwel direct na de foutieve moordzaak is het lichaam gecremeerd.

Bizar
  • ndtv
  • iStock