Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Zien: de bloedmooie vrouw van Oranje-captain Virgil van Dijk

'Big Virg' is ook buiten het veld behoorlijk succesvol.

Virgil van Dijk

Het WK-voetbal is begonnen en dat betekent dat we bij elke wedstrijd van Nederlands elftal met een oranje klomp op onze bakkes voor de buis zitten. Hoort er nou eenmaal bij.

En hoewel Oranje tot dusver nog niet de sterren van de Qatarese hemel speelt, kunnen we eigenlijk altijd vertrouwen op de captain: Virgil van Dijk. Sterkhouder achterin, gevaarlijk tijdens dode spelmomenten en een degelijke leider van het elftal. Ja, op Van Dijk kunnen we bouwen.

Uitgegroeid tot wereldspeler

De boomlange verdediger begon vroegâh in de jeugd van Willem II, maar vertrok door gebrek aan perspectief naar FC Groningen. Via Celtic en Southampton belandde hij uiteindelijk bij topclub Liverpool, waar hij de nodige successen boekte. In 2019 werd hij zelfs uitgeroepen tot Europees Voetballer van het jaar.

Rike

Maar ook op persoonlijk vlak lijkt het Van Dijk voor de wind te gaan. Hij is namelijk al een tijd getrouwd met de beeldschone Rike Nooitgedagt, waarmee hij twee dochtertjes heeft: Nila en Jadi.

De twee zijn al een tijde samen en stapten in 2017 in het huwelijksbootje. In 2014 kreeg het stel hun eerste dochtertje Nila. Een paar jaar later werd ook Jadi geboren. Rike werkte een tijd als salesmanager in de kledingindustrie, maar stopte hiermee om Virgil te ondersteunen in zijn carrière. De twee verhuisden destijds samen naar Schotland, omdat Virgil toen nog bij Celtic speelden. Nu wonen ze in Engeland.

Fun fact: Virgil regelde in 2014 dat Rike werd ingeleid - kunstmatig de weeën opwekken - bij haar bevalling, zodat hij bij de geboorte van zijn eerste kindje kon zijn én zijn eerste oranje-selectie niet zou missen. Zijn dochter kwam ter wereld, maar uiteindelijk werd Virgil helemaal niet opgesteld. Tegenwoordig is Van Dijk echter verzekerd van een plek in de basiself van Oranje. En terecht.

Entertainment
  • Grazia
  • bruno/brunopress.nl