Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Onze WK-selectie: de mooiste spelersvrouwen

Sinds het WK van 2006, toen de WAGs (wives and girlfriends) onder aanvoering van Victoria Beckham hun intrede deden bij het voetbal, is geen EK of WK meer hetzelfde. Ook in Qatar zullen de spelersvrouwen weer opdraven. Panorama selecteerde een elftal om van te smullen!

spelersvrouwen

Keeper

Edurne García Almagro, vrouw van David de Gea, doelman van Spanje.

Een vrouw tussen de palen. Eentje waar zelfs de Cornald Maasjes en Jamaitjes van deze wereld van in vervoering zullen raken. Nou, dan weet je het wel. Edurne, zoals de artiestennaam van Edurne García Almagro luidt, deed in 2015 als zangeres mee aan het Eurovisie Songfestival. Ze legde haar hele ziel en zaligheid in het nummer Amanecer. Of dat liedje het terugluisteren waard is? Mwah. Edurne werd slechts 21ste met Spanje.

Señorita De Gea, die in het geheim trouwde met de doelman van Manchester United, heeft haar naam en faam vergaard door haar eerdere rol als actrice in Spaanse tv-series zoals Hospital Central en Ana y los 7. Dat deze ravissante blondine een paar jaar later ook een muzikale carrière begon, heeft ze te danken aan haar deelname aan Operación Triunfo, een Spaanse talentenjacht àla Idols. Ze won dat programma in 2005. Echter, sinds Edurne met Spanjes beste ballenvanger date, is haar privéleven zorgvuldig afgeschermd. Ja, ze is getrouwd. Ja, ze kreeg vorig jaar een dochtertje, Yanay. En ja, mevrouw De Gea verkiest de Spaanse zon boven het regenachtige Manchester, waar manlief voor een slordige 20 miljoen euro per jaar zijn doel eenzaam en alleen probeert schoon te houden.

Rechtsback

Camille Tytgat, de vrouw van Raphaël Varane, verdediger van Frankrijk.

Het blijft een mooi verhaal. In 2011 kreeg Raphaël Varane, destijds een jonge, onbekende voetballer van het Franse clubje Lens, een telefoontje van Zinédine Zidane, de toenmalige technisch directeur van Real Madrid. Of Varane interesse had in een overstap naar ’s werelds meest succesvolle voetbalclub? De Fransman reageerde wat geïrriteerd op het belletje. Of Zidane misschien later kon terugbellen? Varane zat zojuist te blokken voor zijn eindexamen. Enfin, het zou uiteindelijk alsnog goed komen tussen Varane en Real, waar hij tien seizoenen speelde en waarmee hij vier keer de Champions League won, maar de Fransman is zijn middelbare schooltijd eeuwig dankbaar: hij ontmoette er de liefde van zijn leven met Camille Tytgat.

Zij is wars van sterallures en de grootste anti-WAG van dit hele elftal, dus daarom moet ze het doen met een wat ondankbaar plekje als rechtsback. Hoewel Tytgat – type girl next door – als rechter afgestudeerd is, is ze tegenwoordig huisvrouw en moeder van twee kinderen, een zoon (Ruben) en een dochter (Anaïs). Aan sociale media doet ze niet, net zomin als designertassen en dure sieraden. In Engeland, waar Varane tegenwoordig de kost verdient bij Manchester United, wordt Tytgat zelden op straat gezien, al bezoekt ze wel trouw elke thuiswedstrijd van haar geliefde, met wie ze in 2015 in het huwelijksbootje stapte.

Centrale verdediger

Annekee Molenaar, de vriendin van Matthijs de Ligt, verdediger van Nederland.

Duitsland is in de ban van Annekee. Wordt zij, sinds 2018 de vriendin van voormalig Ajacied Matthijs de Ligt, de opvolger van Sylvie Meis, die de harten van het Duitse publiek veroverde als partner van Rafael van der Vaart? Dat is nog maar de vraag. Hoe dan ook: het piepjonge liefdeskoppel is sinds deze zomer neergestreken in het zuiden van Duitsland, waar De Ligt een vijfjarig contract tekende bij Bayern München.

Miss Molenaar, een dochter van oud-voetballer en advocaat Keje Molenaar, combineert beauty met brains. Ze studeerde rechten aan de Universiteit van Amsterdam en trad meerdere keren op als model, onder meer voor Vogue. Maar sinds de twee duifjes elkaar zo’n vier jaar geleden berichtjes begonnen te sturen via Instagram en op date gingen, leeft La Molenaar wat meer teruggetrokken met De Ligt en hun twee honden. “Matthijs traint zeven dagen per week en slaapt twee nachten per week op de club, om zich te kunnen focussen op de wedstrijd van de volgende dag,” vertelde Annekee in Vogue. “Dus áls we een keer een hele dag vrij hebben samen, genieten we daar enorm van en doen we eigenlijk heel weinig.” Tijd om de mouwen op te stropen, Annekee!

Centrale verdediger

Fern Hawkins, de vrouw van Harry Maguire, verdediger van Engeland.

Eerlijk is eerlijk: Harry Maguire, de soms wat onhandige verdediger van Manchester United en het Engelse elftal, scoort zowel binnen als buiten de lijnen maximaal. In 2019 telde zijn huidige club liefst 87 miljoen euro neer voor hem, waarmee Maguire in één klap de duurste verdediger in de geschiedenis werd. Ook buiten het veld schiet hij onberispelijk in de roos. Zo trouwde Maguire eerder dit jaar met Fern Hawkins, met wie hij begon te daten als jeugdspeler van Sheffield United. De brunette, voorzien van een stel azuurblauwe kijkers, studeerde fysiotherapie en timmerde daarnaast aan de weg als blogger.

Maar ja, als WAG heb je grote schoenen te vullen in Engeland. Wie treedt er in de voetsporen van Victoria Beckham, die de boel op stelten zette tijdens het WK van 2006 in Duitsland? Qatar lijkt nou niet echt een oord om de bloemetjes eens rijkelijk buiten te zetten, al doen de Engelsen er alles aan om de spelers en hun aanhang het naar de zin te maken. Qua onderkomen is niet gekozen voor een vijfsterrenhotel of appartementencomplex, maar voor een luxeschip dat aanmeert voor de kust van Doha. Niet onbelangrijk detail: het Qatarese alcoholverbod wordt daarmee handig omzeild. Laat de WAGs dus maar komen, inclusief Mrs. Maguire.

Linksback

Christina Ginter, de vrouw van Matthias Ginter, verdediger van Duitsland.

Ze werd verkozen tot heißeste Spielerfrau in Duitsland. Althans, volgens de collega’s van het naburige Playboy. Wat voor persoonlijkheid er schuilgaat achter deze beeldschone brunette? Dat is een goed bewaard geheim. Ook Frau Ginter heeft er een handje van om niet te veel van zichzelf prijs te geven.

Zeker is dat het stel elkaar in de zomer van 2015 leerde kennen, toen Matthias Ginter zijn brood verdiende bij Borussia Dortmund en nog niets erop wees dat de linkerverdediger zou uitgroeien tot een speler van Die Mannschaft. Verder lijkt Christina een wat traditioneel meiske. Ze rondde eerst haar studie af voordat ze introk bij mannetjesputter Ginter en leidt vooral een bestaan als huisvrouw en moeder, die zorg draagt voor hun zoon Matteo (die op dezelfde dag geboren is als zijn vader). Het spannendste wat we konden vinden over Frau Ginter? Behalve wat beeldmateriaal (Google gerust eens op Christina Ginter) schijnt ze zich in te zetten als filantroop, die geld inzamelt voor goede doelen. Bijvoorbeeld voor de Matthias Ginter Foundation, die zich inzet voor sociaal, geestelijk en fysiek achtergestelde kinderen. Tussendoor gaat ze naar bijna alle wedstrijden van haar wederhelft.

Rechtshalf

Mikky Kiemeney, de vriendin van Frenkie de Jong, middenvelder van Nederland.

Het is een lovestory om van te smullen: Frenkie de Jong en ‘zijn’ Mikky leerden elkaar als prille tieners kennen op het Koning Willem II College in Tilburg, waar leerlingen hun topsportcarrière combineren met een studie. Mikky zat op hockey (en schopte het zelfs tot het eerste van HC Den Bosch), terwijl Frenkie tegen een bal trapte bij Willem II. Via via kwam de huidige speler van FC Barcelona erachter dat Mikky hem wel een leuke jongen vond. Na het vragen van haar nummer gingen de twee pubers met elkaar op date. The rest is history.

Mikky volgde Frenkie naar Ajax in Amsterdam, waar zij zich inschreef voor de studie Mode en Ondernemen. Inmiddels heeft Mikky haar eigen kledinglijn, Mikky Ki, die ze runt vanuit Barcelona. Voor mogelijk geïnteresseerden: een wat dikkere beurs is vereist bij Mikky Ki, want T-shirts beginnen bij 55 euro en een hoodie kost al snel 95 euro.

De nieuwe Panorama ligt nu in de winkel en is hier te bestellen.

Veel jonge meiden zien Mikky als een modeicoon en een inspiratiebron, getuige haar 1,5 miljoen volgers op Insta. Voor haar vaste volgers was er begin juli heugelijk nieuws: Frenkie had Mikky ten huwelijk gevraagd tijdens hun vakantie in Amerika. Volgend jaar hopen ze met elkaar te trouwen. Wij smullen intussen vrolijk verder.

Benieuwd naar de rest van het artikel? Lees het in de nieuwste Panorama of bekijk het op Blendle.

Entertainment
  • ANP, Bruno Press, Pro Shots e.a.