Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Onze knotsgekke Mickey Mouse competitie ligt stil, hoe gaat dat straks verder?

De puinhopen bij Ajax haalden zelfs satireprogramma Even Tot Hier, PSV en AZ zijn zo wisselvallig als de tv-aspiraties van Gordon en Feyenoord vindt zichzelf dankzij al het gestuntel van zijn twee grote broers terug in de rol van koploper. Het kookpunt in de Eredivisie lijkt bereikt. En toen lag alles even stil vanwege een ongebruikelijk winters wereldkampioenschap, en de transferwindow daarna. Waar gaat dat naartoe, straks in januari?

Voetbal

Drie punten los, maar 'Herfstkampioen' zegt niks

Op websites als VoetbalGokken.nl is het drukker dan ooit omdat de Eredivisie zich andermaal ontpopt als Mickey Mouse competitie. Het is Feyenoord dat in de vervroegde winterstop de lijst aanvoert. Coach Arne Slot heeft van het vreemdelingenlegioen nog geen geoliede machine gemaakt, maar lijkt voorlopig lachende derde dankzij het geknoei van de traditionele top twee. In de schaduw van het dolende Ajax maakt PSV ook allerminst een constante indruk. En voor Feyenoord geldt: hoewel herfstkampioen worden een leuk feitje is voor aan het kerstdiner, heb je er in de lente niks meer aan. Daar kan PSV uitgebreid over meebabbelen.

Ajax

Momenteel is wedden op WK 2022 even interessant als speculeren op de vraag hoe lang Ajax-trainer Alfred Schreuder nog heeft om 'het Bayern van Nederland' te laten doen wat de club aan zijn stand en budget verplicht is. Bij Ajax hebben ze 100 miljoen geïnvesteerd in nieuw spelersmateriaal, maar er is wellicht nog een zakcentje om verloren zoon Hakim Ziyech terug te halen. En eventueel Peter Bosz aan te stellen, om wie de fans schreeuwen. Intussen probeert Schreuder een team te smeden dat enigszins kan tippen aan de Class of '19. Heropbouw, noemt men dat met gevoel voor drama in de voetbalwereld. Of 'een tussenjaar'. Maar doet zo'n Ziyech het goed op het WK, dan moet Ajax de hoofdprijs betalen. Op voetbalfora zingt de naam van Slot rond als opvolger van Schreuder, die vooralsnog kan rekenen op de steun van de Amsterdamse directie.

In Eindhoven is alles rustig

Voetbal International schrijft dat in Eindhoven 'alles rustig' is, maar het mislopen van Champions League-voetbal, het kansloos verliezen in Groningen en Leeuwarden en het niet profiteren van de misstappen van Ajax is niet waar de 'boeruh' op zitten te wachten. De ploeg van rookie Ruud van Nistelrooij had met pakweg 10 punten verschil bovenaan kunnen staan. Maar de verdediging is niet bepaald solide. Het is allemaal nog te wisselvallig om bijdehand te doen over de puinhopen in de hoofdstad. En wie verzekert de Eindhovense fans van de diensten van aanvaller Cody Gakpo, als de transferwindow na een succesvol WK weer open wordt gezet?

AZ bouwt stoïcijns verder

Een kaas-stedelijke traditie: jaarlijks verliest AZ zijn sterkste spelers aan meer kapitaalkrachtige clubs, en jaarlijks krijgen ze veren in de kont voor het attractieve voetbal. Maar daar koop je niks voor. Ook in Alkmaar willen ze een keer resultaten zien. Is de onervaren selectie sterk genoeg om bovenin mee te blijven draaien? In ieder geval mag de veerkracht van het team van Pascal Jansen bewonderenswaardig genoemd worden. Jaar in, jaar uit Eredivisietoppers winnen, dat kan geen toeval zijn.

Sport
  • Unsplash, Jeroen Bentvelzen