Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

HelloFresh beschuldigd van meewerken aan apenmishandeling

Maaltijdpakketbezorger HelloFresh is ten prooi gevallen aan de nieuwste campagne van PETA, ‘People for the Ethical Treatment of Animals’. Volgens de dierenrechtenorganisatie gebruikt HelloFresh melk die wordt gemaakt met dwangarbeid door Thaise apen. PETA roept op tot een boycot van de bezorgdienst.

HelloFresh

Op zo’n 57 locaties over heel Thailand zouden honderden apen worden geslagen en geketend voor het maken van kokosmelk. HelloFresh ontkent dat de fabrieken waar ze mee samenwerken zich hier schuldig aan maken.

“HelloFresh is fel tegen apenarbeid en we zijn niet afhankelijk van leveranciers die zich hieraan schuldig maken. Van al onze kokos-gerelateerde leveranciers hebben we een geschreven bevestiging dat er geen apenarbeid betrokken is bij hun maakproces”, reageerde HelloFresh bij CBS Moneywatch.

De apen die te werk worden gesteld in de kokosfabrieken zijn vaak op jonge leeftijd bij hun ouders weggehaald. Dit is eigenlijk verboden vanwege de beschermde staat van de makaken waar het om gaat, maar het gebeurt volgens PETA op enorme schaal. De organisatie raadt bedrijven af om ingeblikte kokosmelk uit Thailand te importeren.

Reactie HelloFresh

Naar aanleiding van het artikel is HelloFresh met een statement gekomen. Deze is toegevoegd aan het stuk en hieronder te lezen:

HelloFresh veroordeelt elk gebruik van apenarbeid. In onze toeleveringsketen zijn we zeer strikt aangaande dit onderwerp: we kopen niet in bij leveranciers waarvan is vastgesteld dat er sprake is van apenarbeid en verkopen geen kokosproducten waarbij dit het geval is. Van al onze leveranciers wereldwijd hebben wij een schriftelijke bevestiging dat zij zich niet met deze praktijken bezighouden. Als toonaangevend voedselbedrijf en 's werelds grootste maaltijdboxleverancier hebben we strikte normen. In onze missie om de veiligheid en duurzaamheid van ons product te garanderen gaan we verder dan de officiële regelgeving. We hanteren voor onze leveranciers dezelfde hoge normen en standaarden als voor onszelf. Ze worden met zorg geselecteerd en we waarborgen dat zij de beste kwaliteit en de meest verse ingrediënten leveren.

Daarnaast geeft het bedrijf aan dat HelloFresh Benelux kokosmelk inkoopt vanuit Sri Lanka, niet Thailand.

Nieuws
  • CBS News
  • iStock, somboon kaeoboonsong