Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Politie: 'Verdachte noemt Ridouan T. als opdrachtgever moord op Peter R. de Vries'

Het bewijs zou komen van een van de verdachten die op dit moment al vastzit op verdenking van betrokkenheid bij de moord op De Vries. In een afgeluisterd gesprek zou hij Ridouan T. noemen als de opdrachtgever voor de aanslag.

Ridouan T.

Dat schrijft het NRC. Volgens de krant hebben drie verschillende bronnen het bestaan en de inhoud van de geluidsopname bevestigd. Bronnen "die het onderzoeksdossier over de moord goed kennen" en bovendien los van elkaar over de informatie hebben gesproken, aldus de krant.

Vermeende filmer

De betreffende verdachte van wie de geluidsopname gemaakt is, zou een van de vermeende filmers zijn. Iemand die ervan verdacht wordt De Vries in de gaten te hebben gehouden op 6 juli 2021, en ook de beelden zou hebben gemaakt van de misdaadverslaggever toen hij net was neergeschoten.

'Moordopdracht uitgezet bij drie groepen'

In het kader van het onderzoek naar de moord op De Vries is de vermoedelijke filmer meermaals verhoord. Na het tweede verhoor, zo schrijft het NRC Handelsblad, heeft de politie succesvol afluisterapparatuur geplaatst. Veel details over deze actie zijn er niet bekend, maar vermoedelijk is de apparatuur in een auto geplaatst.

In de opnames die vervolgens gemaakt zijn, zou de verdachte Ridouan T. hebben genoemd als opdrachtgever van de moord. Hij zou de opdracht volgens de verdachte hebben uitgezet bij drie verschillende groepen.

T. is op dit een van de hoofdverdachten in het gigantische Marengo-proces, waarin vermoedelijke leden van de Mocro Maffia verantwoordelijk worden gehouden voor meerdere moorden en pogingen daartoe. Op de nieuwe informatie uit de geheime geluidsopnames wil T's advocate Inez Weski nog niet reageren. Ze is niet op de hoogte van het dossier en bovendien is haar cliënt op dit moment geen verdachte in de De Vries-zaak.

Misdaad NRC Handelsblad