Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Donald Trump steunt de Nederlandse boeren

Voormalig Amerikaans president Donald Trump gaf dit weekend een speech waarin hij zijn steun uitsprak voor de Nederlandse boeren. Hij roemde het verzet van de boeren tegen de ‘hoax van de klimaatcrisis’.

Donald Trump steunt de Nederlandse boeren

Volgens Trump is de stikstofcrisis een verzinsel, dat zelfs een hongersnood zou kunnen veroorzaken. In dat kader noemde hij de boeren: “Op dit moment verzetten Nederlandse boeren zich dapper tegen de klimaat-tirannie van de Nederlandse regering, die hun productie rigoureus wil inkrimpen ondanks de toenemende voedseltekorten.”

Daarnaast beweerde Trump dat Nederlandse boeren hun land niet meer mogen bewerken en geen mest meer krijgen. “Jullie weten waarom, dat hoef ik niet uit te leggen. […] Ze willen van het vee af vanwege wat het met de aarde doet. De helft van het vee moet weg. Onze beweging is tegen klimaatfanatici, we steunen de vreedzame Nederlandse boeren die dapper strijden voor hun vrijheid. Het is verschrikkelijk wat daar gebeurt.”

Steun in de rug

Boerenorganisatie Farmers Defence Force is blij met de woorden van Trump en noemt het ‘een steun in de rug’. “Het feit dat onze situatie de hele wereld over gaat, geeft wel druk om tot een goede oplossing te komen. Tientallen, zo niet honderden internationale media hebben er inmiddels aandacht aan besteed”, aldus Bart Kemp van Agractie tegen De Telegraaf.

Nieuws
  • Pro Shots