Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Zien: klassiek pianiste verovert Instagram met haar… pianospel

Bij Panorama hoeft het echt niet altijd ordinair. We vragen daarom graag uw aandacht voor een momentje van bezinning en verdieping. De klassieke muziek is vaak een ondergeschoven kindje, maar niet wanneer pianiste Lola Astanova plaatsneemt op haar kruk.

Lola Astanova

Met de subtiele schoonheid van Chopin en Bach verovert ze de harten van haar miljoen volgers. Al is haar spel niet per sé het enige waar ze de focus op legt.

Het is duidelijk dat Lola gezegend is met een paar goede… Vingers. Ze weet de pedalen bovendien te bedienen met hakken waar je u tegen zegt. In 2012 werd ze door Limelight Magazine uitgeroepen tot een van de 10 grootste stijliconen in de klassieke muziek. De "visuele performance" van haar stukken is dus eigenlijk allesbehalve ordinair.

Ze maakt er geen geheim van dat ze haar lichaam onderdeel maakt van haar performance. "Ik wil duidelijk maken dat het vrouwelijke lichaam een kunstwerk is. Krachtig en kwetsbaar tegelijk. Niemand zou zich daarvoor moeten schamen", aldus Astanova.

Ze is niet alleen populair als vertolker van de klassiekers op sociale media, ze componeert ook nog eens haar eigen muziek. Met haar zelf uitgebrachte albums scoort ze op Spotify een goede vijftigduizend luisteraars per maand. Ook zonder beeld is Lola dus een talent om in de gaten te houden.

Entertainment
  • iStock, Macsuga